ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеленський повідомив про "черги підприємців" за кредитами 5-7-9% для бізнесу

Він відвідав один із банків-партнерів.

Зеленський повідомив про "черги підприємців" за кредитами 5-7-9% для бізнесу
Фото: Скриншот видео

Президент Володимир Зеленський відвідав банк-партнер кредитної програми "5-7-9%" для мікро- і малого бізнесу. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що познайомився там із підприємцем, який створює "школи робототехніки" - інноваційні комплекси для дітей.

"Для цього проєкту він прийшов отримати позику за нашою програмою "Доступні кредити". І він не єдиний: з вчора в цьому банку вишиковуються черги підприємців. Хтось хоче будувати, хтось - обробляти дерево, а хтось відкриває ветеринарну лікарню", - розповів президент.

Він висловив надію, що ця програма стимулює український бізнес не виїжджати в інші країни, а тих, хто вже залишив Україну - повернутися.

Зеленський уточнив, що нова кредитна програма працює в чотирьох банках-партнерах. Дізнатися про неї більше можна на сайті 5-7-9.gov.ua.

Нагадаємо, суть програми полягає в тому, що держава буде компенсувати частину кредитної ставки, щоб бізнесмен міг отримати інвестиційний кредит під 5%, 7% або 9%. Ставка залежить від кількості робочих місць, які створює підприємець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram