ГоловнаЕкономікаДержава

Радник прем'єра Голик виклав check-list для проєктувальників "Великого будівництва"

У рамках проєкту повинні побудувати 100 дитячих садків, 100 шкіл і 100 стадіонів.

Радник прем'єра Голик виклав check-list для проєктувальників "Великого будівництва"

Радник прем'єр-міністра України Юрій Голик виклав у своєму акаунті у Facebook так званий check-list для проєктувальників шкіл, садочків і лікарень. Таким контрольним списком він рекомендує користуватися проєктувальникам "Великого будівництва", в рамках якого в країні повинні звести 100 дитячих садків, 100 шкіл і 100 стадіонів.

Check-list складено з досвіду роботи у Дніпропетровській області, де Голик чотири роки займав посаду радника голови ОДА.

"За 4 роки в Дніпропетровській області бачив багато реконструйованих будівель шкіл, дитячих садків і лікарень. Об'єктивно, найбільш класні школи, садки та лікарні були створені саме нами. Приїжджаючи зараз на схожі об'єкти в інших областях, бачу їх недосконалість у безлічі дрібних нюансів. Прихильник підходу Standard Operating Procedure, я викладаю у відкритому доступі check-list для проєктувальника будь-якої такої будівлі", - написав Голик.

Проєктуючи реконструкцію школи, садочка чи лікарні, він радить просто перевірити - чи відповідає проєкт пунктам цього чек-лісту. Напередодні початку масштабного проєкту "Велике будівництво" по всій країні це більш ніж актуально, впевнений радник прем'єра.

Нагадаємо, з початку 2020 року в Україні стартував проєкт "Велике будівництво", ініційований президентом Володимиром Зеленським. Під "Великий будівництвом" мається на увазі будівництво в усіх регіонах України сотень шкіл, дитсадків, стадіонів, а також капітальний ремонт і будівництво тисяч кілометрів доріг.

Будівництво інфраструктурних об'єктів курирує Юрій Голик. Він є також радником голови Укравтодору. Нещодавно Голик повідомив, що підхід до ремонтних і будівельних дорожніх робіт кардинально зміниться. Дороги більше не будуть ремонтувати частково, проєкти будуть виконувати повністю і, за змогою, впродовж року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram