ГоловнаЕкономікаДержава

Суд заблокував передачу Херсонського морпорту в концесію

Постанова винесена 3 лютого.

Суд заблокував передачу Херсонського морпорту в концесію
Фото: photolife.km.ua

Шостий апеляційний адмінсуд зупинив наказ Міністерства інфраструктури про призначення переможця концесійного конкурсу для ДП "Херсонський морський торговельний порт". Про це йдеться в опублікованій журналом "Порти України" постанові.

"Згідно з рішенням суду від 3 лютого 2019 року, воно буде діяти до набуття чинності рішення суду по суті", - уточнили в журналі.

Позивачем виступило ТОВ "Спеціальна компанія "Морський порт Херсон", вимагаючи визнати протиправним і скасувати наказ Міністерства інфраструктури від 17 січня 2020 року №10 "Про відхилення претендента від участі в кoнцесійному кoнкурсі".

«Зупинити дію наказу від 21 січня 2020 року №16 «Про затвердження результатів концесійного конкурсу та визначення переможця концесійного конкурсу щодо надання у концесію цілісного майнового комплексу, що забезпечує комплексне надання послуг у морському порту Херсон, включаючи майно ДП «Херсонський морський торговельний порт», майно ДП «Адміністрація морських портів України», а також об'єкти, спеціально збудовані відповідно до умов концесійного договору» до набуття чинності рішення суду в цій справі», — сказано в документі.

Міністерству інфраструктури і створеним ним концесійній комісії і робочій групі заборонено вживати дії для завершення конкурсу і надання в концесію майнового комплексу.

Фото: ports.com.ua

Фото: ports.com.ua

Нагадаємо, в концесійному конкурсі щодо майнового комплексу ДП "Херсонський морський торговельний порт" брали участь чотири компанії. Переможцем стала компанія "Рісойл-Херсон". Вона повинна інвестувати близько 300 мільйонів гривень і вкладе понад 18 млн в місцеву інфраструктуру.

Як стало відомо, "Рісойл-Херсон" хоче зробити з порту річковий хаб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram