ГоловнаПолітика

Кількість скарг на рейдерство суттєво поменшала, - Дубілет

Ухвалення рішень про повернення власності скоротилося до доби.

Кількість скарг на рейдерство суттєво поменшала, - Дубілет
Фото: Макс Левин

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет повідомив, що кількість скарг на рейдерство зменшилася втричі і зараз в Україні питання майже втратило сенс, оскільки якщо раніше скарги на випадки рейдерства розглядали тижнями, то зараз прийняття рішень про повернення власності скоротилося до доби. Про це Дубілет розповів в інтерв'ю "Радіо.Свобода".

Міністр також підтвердив, що основною проблемою в питанні залучення інвестицій було рейдерство, однак "зараз дуже і дуже позитивна динаміка в тих випадків рейдерства, які ми бачимо", оскільки зроблено багато реформ.

"Ми маємо кількість випадків рейдерства - про які ми судимо за кількістю скарг на комісію - втричі меншу. А якщо подивитися на час розгляду цих скарг, то раніше це були тижні і тижні, а зараз вони вже навчилися за добу приймати рішення про повернення власності. Тобто зараз уже майже немає сенсу здійснювати якесь рейдерство, бо міністерство навчилося дуже швидко реагувати на ці випадки", - зазначив Дубілет.

Він вважає, що через кілька місяців Україна взагалі зможе забути про рейдерство, бо вже закрито всі комунальні підприємства, через які працювали «чорні реєстратори».

"Зустрічаються якісь поодинокі випадки з нотаріусами. Зараз щоразу, коли бачать нотаріуса, який явно перевищив повноваження, його просто відключають від системи. І таким чином система досить швидко очищається. А з іншого боку, повторюся, за рахунок того, що майно повертається назад протягом доби, взагалі немає сенсу когось корумпувати, отримувати це майно, якщо вже через добу воно буде повернуто", - підкреслив Дубілет.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 13 січня підписав Закон "Про внесення змін у Земельний кодекс України та деякі інші законодавчі акти щодо протидії рейдерству", прийнятий Верховною Радою 5 грудня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram