ГоловнаПолітика

Княжицький: позбавлення мовлення радіо "Прямий ФМ" - це тиск на свободу слова

"Також ми стурбовані тим, що вчора відбувалося на каналі "1+1".

Княжицький: позбавлення мовлення радіо "Прямий ФМ" - це тиск на свободу слова
Микола Княжицький
Фото: Сергей Нужненко

Сьогодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, фактично підконтрольна Банковій, може безпідставно скасувати ліцензію на мовлення радіостанції "Прямий ФМ", сигнал якої приймають жителі тимчасово окупованих територій України.

Про це заявив депутат із фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький, повідомляють на  сайті політсили.

"Сьогодні Нацрада розглядатиме питання про позбавлення мовлення радіо «Прямий ФМ». Це абсолютно незаконно. Це дійсно безпрецедентний крок, тому що це радіо здійснює мовлення. І тільки у двох невеликих містах радіо з технічних причин не запустилося, тому і звернулося до Нацради з проханням забрати ліцензії в цих містах. А під цим приводом Нацрада хоче повністю заборонити радіо «Прямий ФМ», яке мовить, в тому числі, і на окупованих територіях. Це абсолютно ганебна і протизаконна спроба", - сказав політик.

Він також зазначив, що останнім часом зростає тиск на засоби масової інформації.

"Також ми стурбовані тим, що вчора відбувалося на каналі "1+1". Ми переконані, що розслідувати незаконне прослуховування прем'єр-міністра вкрай необхідно. Але те, що вчора відбувалося на телеканалі, - це прямий тиск на свободу слова. Так само, як і сьогоднішні спроби Нацради позбавити радіомовлення «Прямий ФМ»", - додав Княжицький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram