ГоловнаПолітика

У Раді вже є голоси за закон про землю, - "Слуга народу"

Група Коломойського голосувати не буде. Натомість голоси дадуть група "Довіра" і фракція "Голос".

У Раді вже є голоси за закон про землю, - "Слуга народу"
Фото: Макс Левин

У Верховній Раді вже є голоси за законопроєкт №2178-10 про обіг ринку земель сільськогосподарського призначення. Група олігарха Ігоря Коломойського у фракції голосувати не буде, зате голоси дадуть група "Довіра" і фракція "Голос".

Про це LB.ua розповіли кілька джерел у фракції "Слуга народу".

За їхньою інформацією, на фракції за участю президента Володимира Зеленського "80% часу говорили про обшуки на "1+1", а 20% - про землю. На цей момент голосів фракції, плюс «Голосу» і групи «Довіра» за закон про ринок землі вистачає", - заявив один зі співрозмовників.

У "Голосі" LB.ua підтвердили, що готові проголосувати "за", якщо будуть враховані їхні п'ять поправок до законопроєкту.

Джерело також розповіло, що в середу ввечері відбулося засідання фракції в малому форматі - за участю помічника президента Андрія Єрмака і голови СБУ Івана Баканова.

"Останній (голова СБУ, - ред.) на свою адресу вислухав, м'яко кажучи, зауваження і невдоволення через обшуки. Це сьогодні ще раз озвучили від групи депутатів Коломойського. На цей момент за землю вони голосувати не збираються і на самій фракції не підтримали рішення про те, що проголосують у залі", - додав співрозмовник.

Ранкове засідання парламенту почалося з перерви на вимогу "Голосу" й "Опозиційної платформи - За життя". Зараз тривають консультації щодо формату розгляду законопроєкту.

"Президент Зеленський на фракції вранці наполягав, щоб була коротша процедура. Щоб не розглядали всі правки (понад 4 тис., - ред.). Але спікер Дмитро Разумков пояснив, що це порушення регламенту, тому думаємо, як і регламент не порушити, і редагування якось скоротити", - додало джерело.

Нагадаємо, раніше кілька депутатів "ОПЗЖ" підтвердили, що фракція готова відкликати свої 3 тис. правок до закону про землю в обмін на домовленості про наступні голосування і закони.

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко свої правки знімати не збирається.

Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №2178-10 про обіг ринку земель сільськогосподарського призначення в листопаді минулого року.

Скасування мораторію на продаж землі вимагає Міжнародний валютний фонд і підтримують провідні українські економісти. Попередній президент Петро Порошенко підтримував земельну реформу, але проти неї була Верховна Рада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram