ГоловнаПолітика

Арахамія: до Разумкова заборонили приходити з телефонами після прослуховування Гончарука

"Це не дуже зручно: потім виходиш, а у тебе 100 пропущених дзвінків".

Арахамія: до Разумкова заборонили приходити з телефонами після прослуховування Гончарука
Фото: Макс Левин

Після скандалу з прослуховуванням прем'єр-міністра Олексія Гончарука у Верховній Раді та Кабінеті Міністрів посилили заходи безпеки.

Про це в коментарі "Буквам" розповів голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія.

На запитання, чи є вже розуміння, хто записував розмови в Кабміні, Арахамія висловив думку, що це міг бути хтось із учасників зустрічі. Нардеп уточнив, що це його особисте припущення.

"Я не розбирався глибоко в цій темі, але моя думка, що записував хтось із учасників зустрічі. Хто саме - це вже теорії змови. Кабінети перевірили, в кабінетах нічого немає", - сказав нардеп.

Арахамія уточнив, що після цього були посилені охоронні заходи.

"Після цього сильно посилилася тема охорони, і до Разумкова вже з телефоном не зайдеш. Так само і щодо Кабміну і міністрів. Це не дуже зручно: якщо засідання по півтори години, то потім виходиш, а у тебе 100 пропущених дзвінків", - розповів він.

Тим часом генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що результати розслідування прослуховування Гончарука будуть оприлюднені протягом найближчого часу.

"Протягом тижня-двох ми повідомимо про результати президенту і суспільству", - сказав він на засіданні комітету Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Справу розслідує Служба безпеки України.

Нагадаємо, що 15 січня на YouTube-каналі "Як обдурити президента" опублікували запис наради у прем'єр-міністра Олексія Гончарука, на якій лунали голоси, схожі на прем'єр-міністра, міністра фінансів Оксани Маркарової і заступника голови НБУ Катерини Рожкової.

"У Зеленського дуже примітивне, в сенсі просте розуміння економічних процесів. Він розуміє: є платіжний баланс, він сильно змінюється, а гривня сильно зміцнилася. Аномально. Він шукає відповідь на це питання", - сказав чоловік зі схожим на Гончарука голосом.

Незабаром в мережі з'явилася друга частина прослуховування. На записі в обговоренні, крім перелічених у першій частині, нібито беруть участь також міністр Тимофій Милованов і заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram