ГоловнаПолітика

Лауреати загальнонаціональної програми "Людина року" в номінації "Міський голова року" (малих міст) Пресс-релиз

Андрій Абрамченко

Міський голова м. Ізмаїл (Одеська обл.)

Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко вперше був обраний громадою Ізмаїлу на цю відповідальну посаду у жовтні 2010 року, а на чергових виборах через п'ять років із результатом 94,5 відсотка його кандидатуру підтримала безпрецедентна  кількість виборців. 

Уже перші кроки визначили основні пріоритети міського голови, які повністю відповідали очікуванням громади. Серед першочергових завдань були якісні комунальні послуги, капітальний ремонт житлового фонду, міських доріг та тротуарів, підвищення благоустрою та безпеки, створення належних умов у комунальних закладах освіти, охорони здоров'я та соціальної сфери, реконструкція інженерної інфраструктури, оновлення автобусного парку міських перевезень, розбудова мереж зовнішнього освітлення, залучення інвестицій в економіку міста, розвиток малого та середнього бізнесу.

Завдяки зусиллям Андрія Абрамченка та стратегічному підходу вдалося послідовно вирішити основі проблемні питання та закласти надійний фундамент, з якого розпочалось оновлення та осучаснення міста.

Серед реалізованих в м. Ізмаїл проєктів можна назвати: будівництво багатофункціонального Палацу спорту з басейном та залами, яке перебуває на заключній стадії, нова чудова набережна на Дунаї біля Діорами - історичної та туристичної пам'ятки, відбудовані наново проїзні та пішохідні частини проспектів та великих магістральних вулиць, кілометри капітального ремонту міських доріг, реконструйований дитячий садок "Парус" і ще два, які будуються зараз, - "Світлячок" та "Івушка", повне освітлення міста відповідно до європейських стандартів, стабільна робота комунальних підприємств, нові затишні парки та сквери, капітальні ремонти шкіл і дитячих садків, новозбудоване соціальне житло для дітей-сиріт, капітально відремонтовані відділення міських лікарень, розвиток спортивної сфери - реконструкція центрального стадіону, нещодавно переданого до комунальної власності, улаштування сучасних спортивних та дитячих площадок в усіх мікрорайонах міста, масштабний ремонт прибудинкових територій, активна участь міста у європейських грантах.

До цього далеко не вичерпного переліку зробленого можна додати впровадження загальноміської системи відеоспостереження, будівництво низки світлофорних об'єктів, повне оновлення автопарку на автобусних маршрутах і використання систем контролю руху, створення туристичних маршрутів та реконструкція другої дунайської набережної, де швартуються іноземні круїзні судна, десятки тисячі висаджених дерев на території міста, впорядкування роботи виконавчих органів місцевого самоврядування та служб, що надають відповідні сервіси громадянам.

Ізмаїл сьогодні - це сучасне європейське місто, в якому протягом останніх років зростає кількість населення. Ізмаїл розвивається в усіх сферах свого життя, отримує інвестиції у розвиток та модернізацію власної інфраструктури. Ізмаїл є прикладом соціальної та політичної стабільності на півдні України. І це яскраво ілюструє плідну діяльність Андрія Абрамченка, який разом з громадою робить Ізмаїл красивим, комфортним та успішним містом. 

Андрій Білоусов

Міський голова м. Камянське (Дніпропетровська обл.)

Нагороджений нагрудним знаком Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України «Знак пошани», нагрудним знаком «За розвиток регіону», відзнакою Президента України - ювілейною медаллю «25 років незалежності України», грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом», відзнакою Міністерства оборони України «Медаль за сприяння Збройним силам України».

Найвагоміші події у Вашій професійній діяльності у 2019 році:

Найвагоміші події 2019 року у моїй професійній діяльності, звичайно, пов’язані з розвитком Кам’янського. У 2019 році наше місто стало ще кращим:

- ми відкрили два чудові сквери по пр. Свободи та по вул. Г. Глаголєва;

- відкрили багатоквартирний будинок для переселенців по пр. Конституції, 32;

- місто отримало 20 нових автобусів;

- відкрили сучасні дитячі садочки у с. Романкове та в ж/м Черемушки (№43);

- відкрили реконструйований Палац тенісу, новий стадіон «Надія» на лівобережжі та збудували три мініфутбольних поля на базі 1-го ліцею, 24-ї та 19-ї шкіл;

- також у ліцеї №15 відновили новий сучасний басейн;

- продовжили будівництво спортивного комплексу "Євробаскет";

- встановили багато дитячих і спортивних майданчиків;

- реалізували програму «Школа плавання» для 1-5 класів;

- капітально відремонтували відділення в лікарнях: неврологічне відділення лікарні №7, неврологічне відділення та патології вагітних лікарні №9, Центр реабілітації дітей в амбулаторії №3, також відрили Центр реабілітації для учасників бойових дій у лікарні №5.

Ваша «Формула успіху»: Моя «Формула успіху»: чітке фокусування на поставленій меті + план досягнення мети + робота над досягненням мети + молитва = успішний результат.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? У дитинстві, як і багато хлопчиків, я мріяв стати космонавтом, але потім щось пішло не так і я став міським головою.

Чи маєте мрію, що наразі не здійснилась? Є, але це секрет.

Бути сьогодні успішним – це… досягати поставлених цілей і мати можливість робити добрі справи.

Ваш улюблений афоризм? «Лідерство - це мистецтво спонукати людей робити те, що вам потрібно, та ще й тому, що вони хочуть зробити це». Двайт Д. Ейзенхауер, американський державний і військовий діяч.

Чим Ви найбільше пишаєтесь у вашому місті? Людьми, які в ньому живуть.

Хто, на Вашу думку, є взірцевим міським головою? (на прикладах з усього світу) Складно відповісти на це питання, адже міські голови нашої країни, міські голови всього світу керують містами в різних умовах і обставинах.

Головна проблема всіх українських міст, яку потрібно вирішувати в першу чергу? Вважаю, що з основних таких проблем - дві: енергоефективність та утилізація відходів.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? Звичайно, не в грошах, щастя - в здоров’ї рідних і близьких людей.

Продовжте фразу «Дайте мені точку опори - і я... зроблю Україну успішною країною!

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Не можу об'єктивно відповісти на це питання, але колеги кажуть, що мій недолік це те, що я – перфекціоніст.

Чи є у Вас улюблена книга? Одна з улюблених книг - «Державець» Н. Мак'явеллі.

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якби були його сучасником? Із задоволенням потоваришував б з Миколою Чудотворцем.

Яке чудо світу ви хотіли б перенести до свого рідного міста? Що воно символізувало б? У нашому місті відмінно виглядали б висячі сади Семіраміди як символ краси і величі, яку здатна створити людина.

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? Назвою свого рідного міста - «КАМ'ЯНСЬКЕ».

Уявіть, що до Вас у гості завітав президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? Я показав би йому наше місто.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що - найбільшою помилкою? Головні досягнення - це моя сім'я і діяльність, якою я зараз займаюся. А помилки я не рахую і не оцінюю їх величину, я не шкодую про помилки, це досвід, який робить нас мудрішими.

Яке заняття для  Вас -  найкращий відпочинок? Об’їзд рідного міста.

Володимир Коваленко

Міський голова м. Нова Каховка (Херсонська обл.)

Кандидат економічних наук, орден «За заслуги 3 ступеня»

Три головні події 2019 року за Вашою версією:

-  Бюджет розвитку міста у 2019 році склав 48 млн. грн;

-  57-ма окрема мотопіхотна бригада імені кошового отамана Костя Гордієнка розташована в м. Нова Каховка;

-  ОТГ- створена Новокаховська об’єднана територіальна громада - 11 населених пунктів з чисельністю 74 тисячі громадян. 

Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети: Ніколи не претендувати на істину, шукай її разом з громадою,  однодумцями та активістами. Пам’ятай, що термін роботи міським головою коротший, ніж життя. Думай про те, як ти будеш дивитись у вічі людям після своєї каденції.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Лікарем – хірургом або офіцером Радянської Армії.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Є реальність: 7 днів на тиждень, 12-13 годин на добу, без вихідних, практично без повноцінних  відпусток, у постійному пошуку нового, щоб час не випередив тебе, служити громаді міста.

Бути сьогодні успішним – це… розмовляти однією мовою з різними категоріями населення. Доносити до їх свідомості шляхи вирішення проблемних питань.

Ваш улюблений афоризм? «Думай, що б ти не робив, а якщо щось неправильно, то Боженька тебе накаже», - так мені говорила в дитинстві мама.

Чим Ви найбільше пишаєтесь у вашому місті? Найбільше пишаюсь стосунками з людьми, жителями мого міста різних категорій у будь-який час.

15 років тому в місті перейшли на індивідуальне автономне опалення в багатоквартирних будинках. Таким чином ми вирішили сьогоднішню проблему багатьох міст - через високі тарифи на опалення населення не має змоги їх сплатити.

Хто, на Вашу думку, є взірцевим міським головою? Ексмер міста Миколаїв – Володимир Чайка. Ексмер міста Запоріжжя - Євген Карташов.

Головна проблема  всіх українських міст, яку потрібно вирішувати передусім? Невідповідність законодавства, яке регламентує діяльність органів місцевого самоврядування на предмет взаємовиключення; Органам місцевого самоврядування додають нові повноваження, які не підкріплені фінансовими ресурсами; Не проводити вибори депутатів міських рад від політичних партій.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? Гроші як наслідок власної реалізації. Щастя - те, що є можливість себе реалізувати.

Продовжте фразу «Дайте мені точку опори - і я… примирю всю Україну.

Кому в житті Ви заздрите? Нікому. У кожного свій хрест.

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Доброта за межами здорового глузду щодо тих людей, які цього не заслуговують.

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо так, то яка? Подобаються історичні романи. Дуже люблю вірші як елемент приходу до тями в пікові моменти. Улюблена книга В. Пікуля «Фаворит».

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якби були його сучасником? З Григорієм Потьомкіним і Богданом Хмельницьким.

Яке чудо світу Ви хотіли б перенести до свого рідного міста? Що воно символізувало б? Висячі сади Семіраміди. В нашому засушливому, спекотливому краї вони символізували б благодать і гармонію.

Якби Ви відкрили нову планету, як би Ви її назвали? Людина.

Уявіть, що до Вас у гості завітав президент Америки з проханням показати Україну. Куди б Ви його запросили на екскурсію? Запросив би на екскурсію по Херсонщині, де я живу і працюю, і на Черкащину, де я народився, бо там кувалась історія України.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що - найбільшою помилкою? Досягнення - це те, що я живу на цій землі і маю можливість працювати та допомагати людям у вирішенні їх життєвих проблем. Найбільша помилка - що в дитинстві покинув музичну школу, а мріяв зіграти на фортепіано на великому балу.

Яке заняття для Вас – найкращий відпочинок? Рух – це ігрові види спорту: футбол, волейбол, а також теніс настільний і великий. Люблю співати – соло, дует та у супроводі ансамблю.

Сергій Редчик

Міський голова м. Хмільник (Вінницька обл.)

Заслужений працівник соціальної сфери, «Відмінник освіти України».

Три головні події у 2019 році за Вашою версією:

-  Хмільник отримав статус «Громада-кандидат» ініціативи ООН (ЮНІСЕФ) «Громада, дружня до дітей та молоді»;

-  Укладення інвестиційного договору (48 млн грн) на реставрацію пам’ятки архітектури національного значення Палацу графа Ксідо;

Хмільник отримав відзнаку «Найпрозоріший бюджет» від міжнародного проєкту ПРОМІС.

Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети. Ваша «формула успіху»: Однією з моїх життєвих істин є віра у кращі якості людей, колег, партнерів, друзів, опонентів… Формула успіху:«Планувати – на перспективу, працювати – на результат». Кредо: «Прагнути і досягати!»

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Мрії з часом у кожного міняються. Спочатку, як всі хлопчаки мого віку, мріяв стати пілотом. Подивився фільм «Три мушкетери» - з’явилась інша мрія. Почав займатися спортом – знову нові герої. Тобто я був звичайною дитиною свого часу. Адже рідко буває так, що дитина чітко знає, чого хоче. Одне можу сказати точно: мрії стати очільником рідного міста у мене не було.

Чи маєте мрію, що наразі що не здійснилася? Звичайно, куди ж без мрії… Хочу, щоб Хмільник став курортом європейського рівня із сучасною інфраструктурою, перспективою розвитку та високим рівнем життя.

Говорячи про слово УСПІХ, який вміст Ви в нього вкладаєте? Успіх для мене – це щастя ловити моменти тих справ, що вдається досягати життям, жити тут і сьогодні, це праця зі смаком перемоги над собою…

Ваш улюблений афоризм? Єдиний, хто не втомлюється, - час. А ми – живі, нам треба поспішати. (Ліна Костенко) 

Чим Ви найбільше пишаєтесь у місті? Кожне місто – особливе. Наш Хмільник – це курортна «мекка», радонова столиця України. Сюди чи кожен поспішає за найдорожчим – здоров’ям. Я пишаюся, що саме Хмільник є такою цілющою оздоровницею із тисячолітньою історією (з 1362 року), привітними і гостинними людьми.

Хто, на Вашу думку, є взірцевим міським головою? Сучасний керманич міста - це лідер-візіонер, менеджер, управлінець, професіонал, стратег, тактик, дипломат і, звичайно ж, Людина, якій довіряє громада.

Головна проблема українських міст, яку потрібно вирішувати в першу чергу. Розвиток «критичної» інфраструктури.

Якщо щастя не в грошах, то в чому…. Щастя у грошах – ілюзія. Щастя – це коли здорові діти, батьки, онуки, рідні й дорогі серцю люди, коли мирно й спокійно на душі, у домі, у місті, селі, у нашій країні…

Дайте мені точку опори - і я… разом із командою однодумців відкрию для Хмільника нові горизонти

Кому в житті Ви заздрите? Заздрити – це руйнувати себе, своє життя, свій світ. Не заздрю…

Яка риса характеру Ваш головний недолік? Фанатична відданість роботі, а ще іноді емоції беруть гору, та я намагаюся їм НЕ поступатися.

Чи є у Вас улюблена книга? «Міста для людей» (Йен Ґел).

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якби були його сучасником? Цікаво було б поспілкуватися з Богданом Хмельницьким. У нашому місті встановлено пам’ятник цьому видатному гетьману України. Є відомості, що свого часу він побував у Хмільнику.

Яке чудо світу Ви хотіли б перенести до свого міста? Що воно символізувало б? Якщо вже все в наших руках, то уявою і творінням дбайливих рук майстерно довершив би унікальний природний дар Хмільника – цілющу радонову воду,  створивши «Радоновий рай»  - оздоровчу оазу світового рівня, що символізувала б гармонію людини і природи.

Якби Ви відкрили б планету, як би Ви її назвали? Планета «Нова Україна».

Уявіть, що до Вас у гості завітав президент Америки з проханням показати Україну. Куди б Ви його запросили на екскурсію? Звичайно ж -  до Хмільника, і це було б для нас не лише почесно, а й корисно тим, що ми тоді потрапили б у фокус уваги світових ЗМІ. Хмільник – на перших шпальтах провідних видань. А за цим – інвестиції, розвиток міста! Це ж СУПЕР!!!

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням у житті, а що - найбільшою помилкою? Досягненням вважаю довіру громади, яку бережу у своєму серці. Помилкою - … Живу, як усі звичайні люди, а тому і помиляюся…

Яке заняття для Вас – найкращий відпочинок? Я вже казав, що фанатично відданий роботі. Тому відпочиваю за улюбленою справою, якій віддаюся сповна. Сьогодні  це міський парк. Разом із громадою радію, споглядаючи, як він відроджується та оживає. Люблю постояти о вечірній порі, дивлячись на водограї, безтурботних лебедів, диких качок, фазанів… Це не лише спонукає до роздумів, але й надихає, додає креативу.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram