ГоловнаПолітика

Тимошенко зламала мікрофон Разумкова і ушкодила палець

Глава фракції "Слуга народу" заявив, що тепер лідер "Батьківщини" має відшкодувати матеріальні збитки.

Глава фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час блокування президії проти прийняття закону про ринок землі відірвала дроти у головного мікрофона на місці спікера Дмитра Разумкова.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

На фото видно, що внаслідок цього Тимошенко ушкодила свій великий палець до крові.

Фото: LB.ua

У кулуарах парламенту голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив журналістам, що "за завдання збитків державному майну Тимошенко тепер зобов'язана буде відшкодувати матеріальний збиток".

"В іншому випадку її чекає кримінальна відповідальність. Я наполягатиму на тому, щоб вона такий збиток відшкодувала", - сказав він.

Фото: Богдан Бортаков

Нагадаємо, вранці 6 лютого у Верховну Раду приїжджав президент Володимир Зеленський. Після зустрічі з ним фракція "Слуга народу" вирішила голосувати за закон про продаж землі.

Проте Рада розпочала роботу із затримкою у півтори години, тому що опозиція заблокувала президію і трибуну. Після цього у залі сталася сутичка, а перший віцеспікер Руслан Стефанчук запропонував продовжити роботу парламенту до 20:00.

Попри бійку Рада все ж увійшла у процедуру розгляду законопроєкту у другому читанні. Станом на момент публікації цієї новини, депутати дійшли до поправки №6. Усього їх - декілька тисяч.

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що бійки з опозицією "роблять його колег сильнішими і згуртованішими".

У першому читанні законопроєкт про обіг земель сільськогосподарського призначення прийняли ще торік у середині листопада. До другого читання було подано понад 4 тисяч правок.

Законопроєкт передбачає відкриття ринку з жовтня 2020 року. Він дозволяє громадянам України і українським компаніям без іноземних бенефіціарів купувати до 10 тис. гектарів землі в одні руки. Купівля дозволена тільки через безготівковий розрахунок і при підтвердженні законності походження коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram