ГоловнаПолітика

Парубій побачив у підозрі Федині повернення часів Януковича

"Був уже один президент, який дуже боявся критики. Його прізвище - Янукович".

Парубій побачив у підозрі Федині повернення часів Януковича
Фото: Макс Требухов

"Європейська Солідарність" вважає політичним переслідуванням підозру, яку 6 лютого збираються вручити народній депутатці Софії Федині.

Про це з трибуни Верховної Ради сказав колишній голова парламенту Андрій Парубій.

"Ми пам'ятаємо: таке вже було. Був уже один президент, який дуже боявся критики. Його прізвище - Янукович, звали його Віктор. Який падав від яйця, який змушував правоохоронні органи переслідувати за критику", - сказав Парубій.

Члени "Слуги народу" зустріли ці слова Парубія криками: "Ганьба".

"Правоохоронні органи, які управляються з Офісу президента, сьогодні переслідують тільки за те, що патріоти, українці, мають іншу думку і можуть критикувати чинну владу. Для цього ви і пропихаєте закон про дезінформацію, щоб розв'язати руки для ще більшого переслідування українських патріотів, волонтерів, бійців", - відповів Парубій депутатам із президентської фракції.

Він закликав Зеленського зупинитися.

"У мене спільне звернення від усієї команди "Європейської Солідарності": зупиніться! Досвід Януковича демонструє: це дуже погано закінчується. Ви хочете залякати патріотів, Софію Федину і нашу команду? Не злякаєте! Ви жалюгідні і намагаєтеся залякати тих, хто не боявся Януковича і його кліки", - сказав колишній спікер Верховної Ради.

Нагадаємо, що Федині загрожує кримінальна відповідальність за ч.2 ст.28, ч.1 ст.346 Кримінального кодексу. Їй закидають погрозу вбивством президенту Володимирові Зеленському.

26 жовтня Софія Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій (їй теж підготували підозру) записала відео, на якому вони обговорюють варіанти загибелі президента України Володимира Зеленського, який перед цим вирушив на Донбас.

"Ми з Марусею йшли і говорили, що товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний... Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припре на передову, - говорить на цьому відео Федина. - Мені дуже хотілося б, щоб під час його перебування там трохи «накрили»".

Після цього на Федину посипалися скарги в органи від депутатів - і Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Федина входила до першої п'ятірки виборчого списку "Європейської Солідарності" на дострокових виборах у Верховну Раду в липні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram