ГоловнаПолітика

Зеленський першим в Україні отримав ID-картку з електронним підписом

Президент випробував на собі нову послугу МВС.

Фото: mvs.gov.ua

Президент Володимир Зеленський отримав ID-картку замість паспорта-книжки і першим з українців скористався новим сервісом - записав на неї кваліфікований електронний підпис (КЕП).

Про це йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ.

"Президент України приєднався до більш ніж 4 тисяч власників сучасних ID-карток. Він став першим, хто скористався новим сервісом МВС - отримав кваліфікований електронний підпис на чіп ID", - заявив міністр Арсен Аваков під час відвідування підрозділу міграційної служби із Зеленським.

Фото: mvs.gov.ua

За його словами, з 5 лютого всі громадяни України можуть безкоштовно записати на ID-картку свій електронний підпис (як під час отримання картки вперше, так і на раніше видану картку).

"Сьогодні ми представляємо ID-картку як носій електронного підпису. Це можливе зчитування даних усіма операційними системами, перевірка достовірності даних, інструмент автоматизованої ідентифікації та використання як надійного захисту за рахунок електронного підпису. Це означає, що ви можете користуватися електронними сервісами як державного органу, так і бізнесу. В тому числі реєструвати бізнес. Відсьогодні електронний підпис на ID-карту можна отримати безкоштовно", - сказав Аваков.

Термін дії сертифікатів ключів підпису - 2 роки.

Запис підпису не є обов'язковим і здійснюється за бажанням людини.

Нагадаємо, в 2019 році українці отримали рекордні 1,6 млн ID-карток, а всього з моменту їх запровадження - більш ніж 4,3 млн штук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram