ГоловнаПолітика

У Криму продовжили арешт українському активісту Олегові Приходьку

Запобіжний захід чинний до 10 квітня.

У Криму продовжили арешт українському активісту Олегові Приходьку
Олег Приходько
Фото: ru.krymr.com

Підконтрольний Росії суд у Сімферополі в середу, 5 лютого, продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для українського активіста Олега Приходька.

Суддя Денис Діденко ухвалив продовжити утримання активіста в слідчому ізоляторі на два місяці, до 10 квітня 2020 року, пише "Кримський процес".

Слідчий як обґрунтування продовження арешту зазначив, що проводяться слідчі дії і що Приходько є "громадянином іноземної держави". Також він звернув увагу, що "з урахуванням особистості і позиції" Приходька інший запобіжний захід, окрім ізоляції, не підходить.

Адвокат Назім Шеймамбетов клопотав про зміну запобіжного заходу на домашній арешт.

Сам Приходько в суді зазначив, що від його думки зараз нічого не залежить. За його словами, кримінальну справу проти нього сфальсифікували через український прапор.

Нагадаємо, Олега Приходька затримали 9 жовтня після обшуку в його будинку в селищі Оріхове Сакського району. У його гаражі нібито виявили тротилову шашку із запалом для ручних гранат у металевій оболонці з-під вогнегасника з елементами ураження у вигляді зварювальних електродів.

Приходько стверджує, що все це йому підкинули.

Його підозрюють у підготовці підриву будівлі міської адміністрації міста Саки. За версією звинувачення, Приходько виготовив вибуховий пристрій, щоб підірвати міську адміністрацію Сак, аби вплинути на органи влади, щоб ті прийняли рішення про входження Криму до складу України. Проти нього порушили кримінальну справу за статтею 205 КК РФ (підготовка теракту) і за статтею 223-1 КК РФ (незаконне виготовлення вибухових речовин).

Приходько свою провину заперечує і вважає цю справу політичним переслідуванням за його проукраїнську позицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram