ГоловнаПолітика

Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу ZIK після трансляції брифінгу МВС

В ефірі телеканалу звучала брутальна лексика.

Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу ZIK після трансляції брифінгу МВС
Фото: zik.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу ZIK через брутальну лексику в ефірі.

Про це повідомляє пресслужба Нацради.

"16 січня Національна рада на засіданні ухвалила призначити позапланову виїзну перевірку львівському ліцензіату ТОВ "ТРК "Нові комунікації" (багатоканальне ТБ, логотип Z ZIK) через зафіксовану протягом моніторингу в ефірі телеканалу брутальну лексику", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, 12 і 13 грудня 2019 зафіксовано трансляцію брифінгу Міністерства внутрішніх справ у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, на якому демонструвалися аудіозаписи телефонних розмов учасників кримінальної справи, що містять ненормативну лексику.

Ненормативну лексику було приховано звуковим сигналом, крім одного слова, яке було поширено в ефірі 12 і 13 грудня відповідно о 19:24 і о 6:12.

"Трансляція брифінгу з ненормативною лексикою в будь-який час, доступний для перегляду дітьми, є ознакою порушення замовником ч. 2 ст. 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" в частині трансляції програм або відеосюжетів, які можуть завдати шкоди фізичному, психічному чи моральному розвитку дітей і підлітків", - зазначили в Нацраді.

Нагадаємо, 9 січня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу "Прямий" через скарги на ведучого Сергія Пояркова, який ображав в ефірі президента Володимира Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram