ГоловнаПолітика

Зеленський представив державну мобільну програму "Дія" і пообіцяв зробити з України е-країну

"Україна стала третьою країною Європи, у якій є щось схоже".

Президент Володимир Зеленський у четвер узяв участь у презентації державної мобільної програми "Дія".

"Держава повинна бути для людини просто зручним сервісом, а головне - простим і зрозумілим. Сьогодні ми робимо крок на шляху до цієї мети - презентуємо мобільну програму "Дія", - сказав він під час свого виступу.

Ця мобільна програма дозволить зберігати документи (наприклад, водійські права і техпаспорт) в електронному вигляді і спростить користування державними послугами онлайн. Завантажити її можна за посиланнями для Google Play і Apple Store.

"Наскільки мені відомо, Україна стала третьою країною Європи, у якій є щось схоже. Вітаю нашу країну", - заявив Зеленський.

За словами Зеленського, його мета як президента - "зробити так, щоб усі відносини з державою людина могла здійснювати за допомогою звичайного смартфона й інтернету".

Зокрема, це стосується електронного голосування на президентських, парламентських і місцевих виборах. "Це виклик, амбітний, але досяжний", - сказав президент.

"Кожен хоча б раз у житті намагався взяти довідку або оформити якийсь дозвіл. Усі ми були жертвами умовної Тамари Іванівни в маленькому віконці, у якої вічно поганий настрій і завжди короткий день. Усі ми зустрічали умовного Віктора Петровича, якому потрібно щось занести, щоб отримати його підпис. Держава це змінює", - зазначив він.

За його словами, на шляху до цифровізації країни є багато перешкод, але "у мене є воля, а отже, в нас буде е-країна".

Нагадаємо, що "Дія" з грудня 2019 року працювала в тестовому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram