ГоловнаЕкономікаДержава

Глав ОДА будуть оцінювати по виконанню KPI, - радник прем'єра Голик

Цілями вказані тільки ті, на які глави ОДА можуть впливати через зрозумілі управлінські дії.

Глав ОДА будуть оцінювати по виконанню KPI, - радник прем'єра Голик

Український уряд затвердив щоквартальну оцінку ефективності глав ОДА, або KPI для губернаторів. Про це повідомив радник прем'єр-міністра України Юрій Голик.

Цілями вказані тільки ті, на які голови ОДА можуть через зрозумілі управлінські дії.

"Погодьтеся, показники, які були раніше в подібному рейтингу, типу «обсяг інвестицій на душу населення», мають мало спільного з ОДА і її головою в принципі. Ось як може глава ОДА впливати на обсяг інвестицій умовного меткомбінату? Та ніяк. Обсяг інвестицій меткомбінату від голови ОДА не залежить ніяк. Крім зовсім вже клінічних випадків", - підкреслив він.

Разом з тим Голик перерахував напрямки за якими може і повинен впливати будь-який голова ОДА.

"Наприклад, кількість дітей з особливими потребами, учнями в звичайних школах. Просто шляхом створення умов для них в школах. 100% доступність будівель, медіатеки, ресурсні кімнати, корекційні педагоги і т.д", - заявив він.

За словами радника прем'єра, одним з ключових KPI для губернаторів буде рівень і якість виконання завдань, пов'язаних з Дорожнім Фондом, перш за все, шляхом проведення всіх процедур заздалегідь і контролю якості.

"Наприклад, у цьому році Дорожній Фонд обласними адміністраціями не виконано на 10%, тобто до доріг не дійшло 1,4 млрд грн. Більш того, є області, які не використали 20-25% Дорожнього Фонду. Як можна не використовувати гроші на дороги? Тільки через відсутність банального менеджменту. Або ще один приклад: 500 млн грн, витрачених на капітальний ремонт, і 500 млн грн, витрачених на ямковий ремонт, на який такі 500 млн грн доведеться витрачати рівно через рік - це два різних підходи. І вибір який з них використовувати - компетенція виключно глави ОДА", - підкреслив Голик.

Ще один важливий показник - середня кількість учасників на торгах в ProZorro, що проводяться ОДА.

"Пропонувалися і більш жорсткі KPI, які державна машина поки боїться визнавати важливими і робити офіційними. Проте, скоро будуть відомі перші результати оцінки глав ОДА за затвердженими KPI", - зазначив Юрій Голик.

Раніше Юрій Голик заявив, що губернатори отримають ключові показники ефективності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram