ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС запустило онлайн-сервіс відновлення втрачених водійських прав

Для цього достатньо мати свій електронний кабінет водія.

МВС запустило онлайн-сервіс відновлення втрачених водійських прав
Фото: kri.com.ua

Сьогодні, 5 лютого, МВС і Державна міграційна служба презентували сервіс онлайн-замовлення заміни загублених водійських прав через електронний кабінет водія. Про це повідомив пресцентр МВС. 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що громадяни зможуть обміняти водійське посвідчення і отримати його після втрати або крадіжки, не виходячи з дому. Для цього достатньо мати власний електронний кабінет водія.

"Запустили ще одну новацію е-сервісу від МВС: онлайн-замовлення заміни водійського посвідчення через електронний кабінет водія. Вхід в електронний кабінет водія - за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), який дуже зручно отримати на чіп своєї ID-картки, а також через Bank-id і Mobile-id", - розповів Аваков.

Він зазначив, що МВС є лідером у справі діджиталізації державних сервісів для громадян, що значно мінімізує час і сили, які вони витрачають на отримання послуг.

Нагадаємо, сьогодні, 5 лютого, Кабмін скасував обов'язковий дозвіл на капремонт доріг як експериментальний проєкт. Тепер скасування отримання дозволу на проведення робіт з капремонту доріг дозволить підряднику починати роботи відразу після укладення відповідної угоди.

Раніше також повідомляли, що електронні водійські права дозволили використовувати як посвідчення особи в поїздах, а також на внутрішніх авіарейсах. Послугу також запущено наразі як експеримент.

Перший мобільний додаток держави у смартфоні "Дія" було запущено 11 грудня 2019 року. З його допомогою можна в електронному вигляді використовувати водійські права і техпаспорт.

Для реєстрації в додатку потрібно вказати повне ім'я, операційну систему смартфона, номер телефону, адресу електронної пошти, свій основний банк і документи - водійські права або техпаспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram