ГоловнаПраво

Поліція спростувала алібі Антоненка в ніч убивства Шеремета

Один зі свідків визнав свою помилку.

Поліція спростувала алібі Антоненка в ніч убивства Шеремета

Головне слідче управління Національної поліції викрило у брехні одного зі свідків у справі про вбивство Павла Шеремета.

Про це інформує пресслужба Нацполіції.

"Вимушені заявити про те, що під час розслідування справи Шеремета деякі громадяни роблять помилкові заяви для того, щоб допомогти створити алібі окремим підозрюваним у кримінальному провадженні. Зокрема 13 грудня 2019 року в прямому ефірі одного з телеканалів один із знайомих підозрюваного Андрія Антоненка заявив про те, що в ніч перед вбивством Павла Шеремета пан Антоненко нібито перебував у нього в гостях за містом, тому ніяк не міг бути в цей же час на вулиці Івана Франка", - відзначають в поліції.

МВС оприлюднило відео допиту товариша підозрюваного Андрія Антоненка. На ньому Олексій Єрмілов визнає, що був упевнений, що Андрій Антоненко ночував у нього в ніч перед вбивством Шеремета. Але тепер розуміє, що міг переплутати дати.

"Я прочитав новини, і я був впевнений, що це було в цей день. Я поговорив ... з мамою своєю в Дніпропетровську, і вона сказала - так, ми були. Вона перевірила за квитками. Вони на цьому ж тижні з батьком їздили в Європу, і я з Андрієм їздив, щоб гроші взяти у батьків", - сказав Єрмілов.

За його словами, тепер він не може точно назвати дату, коли Антоненко ночував у нього вдома. "Це, може бути, було там з 18 на 19, може, це було з 20 на 21 або з 21 на 22", - заявив свідок.

У МВС підкреслили, що зараз перевіряє заяви інших свідків у справі Шеремета про алібі підозрюваних.

Раніше генеральний прокурор Руслан Рябошапка визнав недостатніми докази у справі про вбивство Шеремета.

Нагадаємо, організатором вбивства Павла Шеремета слідство вважає Андрія Антоненка (Ріффмастер). До свого задуму він нібито залучив жительку Києва, волонтера Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактниць Яну Дугарь, а також низку невстановлених осіб.

За версією слідства, саме Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час вбивства.

Раніше ДБР відмовилося розслідувати можливу фальсифікацію доказів причетності Дугарь до вбивства Шеремета. Проте 24 січня їй пом'якшили запобіжний захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram