ГоловнаПраво

Суд пом'якшив запобіжний захід підозрюваному у справі про бронежилети Почтаренка

Термін запобіжного заходу обрано до 31 березня.

Суд пом'якшив запобіжний захід підозрюваному у справі про бронежилети Почтаренка
Сергей Почтаренко
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва обрав для одного з підозрюваних у справі про закупівлю бронежилетів Сергія Почтаренка запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Таке рішення суд прийняв сьогодні, 31 січня, повідомив LB.ua адвокат Почтаренка Георгій Тігішвілі.

Зокрема, Почтаренко повинен перебувати за домашньою адресою з 22 до 7:00.

Термін запобіжного заходу обрано до 31 березня.

Нагадаємо, в листопаді Державне бюро розслідувань повідомило про підозру п'яти топчиновникам Міноборони в закупівлі неякісних бронежилетів "Корсар".

Три чиновники Міноборони були арештовані з можливістю вийти під заставу 76 млн гривень. Це начальник Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Дмитро Марченко, його перший заступник Сергій Почтаренко і начальник управління контролю якості Михайло Каморянський.

Ще двом суд обрав домашній арешт. Це заступниця начальника Марченка Ольга Капінус і начальник відділу розробки речового майна Василь Саковець. 26 листопада Державне бюро розслідувань вручило підозру власнику компанії, яка виробляла бронежилети, за фактом закупівлі яких заарештовані чиновники Міноборони.

Їм закидають ч.2 ст. 28, ч. 3 ст. 426 Кримінального кодексу (бездіяльність військової влади за попередньою змовою групи осіб) - закупівля неякісних бронежилетів за завищеною ціною. Марченко, Капінус і Євтушенко - ще і ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

11 грудня Київський апеляційний суд відпустив під цілодобовий домашній арешт Сергія Почтаренка. А 12 грудня - Михайла Каморянського. Пізніше з СІЗО вийшов і Марченко. За нього внесли заставу.

Печерський райсуд Києва 2 січня продовжив запобіжний захід для Каморянського, Почтаренка і Саковця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram