ГоловнаПраво

Троє підозрюваних у справі про закупівлю бронежилетів залишилися під домашнім арештом

Ще двом обиратимуть запобіжний захід сьогодні.

Троє підозрюваних у справі про закупівлю бронежилетів залишилися під домашнім арештом
Фото: Макс Левин

Печерський райсуд Києва 2 січня продовжив запобіжний захід для трьох підозрюваних у справі про закупівлю бронежилетів. Про це LB.ua повідомив їхній адвокат Георгій Тігішвілі.

Зокрема, Михайла Каморянського і Сергія Почтаренка суд залишив під цілодобовим домашнім арештом, Василя Саковця - під нічним домашнім арештом.

З приводу ще двох підозрюваних - Дмитра Марченка і Ольги Капінус - суд буде засідати сьогодні.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід усім фігурантам кримінального провадження про закупівлю 11 тисяч бронежилетів для Міністерства оборони.

Трьох чиновників Міноборони було заарештовано з можливістю вийти під заставу в розмірі 76 млн гривень. Це начальник Головного управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення Дмитро Марченко, його перший заступник Сергій Почтаренко і начальник управління контролю якості Михайло Каморянський.

Ще двом суд обрав домашній арешт. Це заступниця начальника Марченко Ольга Капінус і начальник відділу розробки речового майна Василь Саковець.

26 листопада Державне бюро розслідувань вручило підозру власнику компанії, яка виробляла бронежилети, за фактом закупівлі яких заарештовано чиновників Міноборони.

Їм закидають ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 426 Кримінального кодексу (бездіяльність військової влади за попередньою змовою групи осіб) - закупівля неякісних бронежилетів за завищеною ціною. Марченку, Капінус і Євтушенкові - ще і ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

11 грудня Київський апеляційний суд відпустив під цілодобовий домашній арешт Сергія Почтаренка. А 12 грудня - Михайла Каморянського. Пізніше з СІЗО вийшов і Марченко. За нього внесли заставу в розмірі 20 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram