ГоловнаПраво

Адвокати підозрюваної у вбивстві Шеремета Дугарь заявили про фальсифікацію матеріалів справи

Вони показали відео, яке, на їхню думку, доводить, що на відеозаписі слідства не Дугарь, а інша людина.

Адвокати підозрюваної у вбивстві Шеремета Дугарь заявили про фальсифікацію матеріалів справи
Фото: LB.ua

Адвокати підозрюваної у вбивстві Павла Шеремета Яни Дугарь заявили про фальсифікацію слідством матеріалів справи. Про це вони повідомили на пресконференції, передають"Українські новини"

"Яна Дугарь не причетна, і ми маємо докази фальсифікації справи. 8 січня ми доведемо це в суді. Ми вважаємо, що ніхто з підозрюваних у справі не повинен перебувати за ґратами", - заявив адвокат Микола Ореховський.

Вони і його колега Віталій Коломієць показали відео, яке, на їхню думку, доводить, що на відеозаписі слідства не Дугарь, а інша людина. Вони відзначили, що у підозрюваної є два тату: на руці і нозі, а слідство показувало фото дівчини без татуювань, хоча вони були зроблені задовго до вбивства Шеремета, в 2014 році.

"Тут очевидні фальсифікації доказів. Експертиза у справі сфальшована. Поліція знала про тату і вибрала те фото, де не було видно тату", - зазначив адвокат Коломієць.

Захист Дугарь повідомила, що надасть докази фальсифікації, якщо дівчині не змінять запобіжний захід.

Нагадаємо, 13 грудня Дугарь обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Організатором вбивства Павла Шеремета слідство вважає Андрія Антоненка (Ріффмастер), що захоплюється "ультранаціоналістичними ідеями" і культивує "велич арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної приналежності". За версією поліції, вбивство білоруса Шеремета мало привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей.

До свого задуму він залучив жительку Києва, волонтера Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактницю Яну Дугарь, а також низку невстановлених осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram