ГоловнаПраво

ВАКС арештував майно бізнесмена Альперіна

Йдеться про авто, нерухомість і рахунки в банку.

ВАКС арештував майно бізнесмена Альперіна
Фото: Lb.ua

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно бізнесмена Вадима Альперіна, підозрюваного у дачі хабара у сумі 800 тисяч доларів. Про це пишуть "Українські новини", посилаючись на джерела у правоохоронних органах.

Арешт накладено, зокрема, на нерухомість, банківські рахунки та автомобілі.

Нагадаємо, правоохоронні органи з жовтня 2017 року розслідують факти зловживання посадовими особами митниць Державної фіскальної служби, які допомагали групі компаній Альперіна розмитнювати товари за заниженою ціною.

У листопаді 2017 року Альперіну пред'явили підозру у дачі хабара e сумі 800 тисяч доларів за передачу справи на розслідування в інший правоохоронний орган. Його затримали за це і пізніше відправили під суд, але потім йому вдалося втекти.

Володимир Зеленський назвав Альперіна одним з хрещених батьків контрабанди в Україні і оголосив нагороду за інформацію про його місцезнаходження.

27 листопада бізнесмена затримали у приміщенні САП. 28 листопада йому повідомили про підозру у створенні корупційної схеми на митниці.

САП спочатку клопотала про арешт Альперіна із заставою у 288 млн гривень, але Антикорсуд взяв його під варту і призначив заставу у 70 млн гривень. За інформацією ЗМІ, він вийшов під заставу 2 грудня. 13 грудня Вищий антикорупційний суд залишив чинним своє рішення про взяття під варту бізнесмена Вадима Альперіна и призначення йому застави у 70 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram