ГоловнаПолітика

Екснардепу Кайді, підозрюваному у нападі на нардепа Богданця, суд посилив запобіжний захід

Суд відправив "свободівця" під нічний домашній арешт.

Екснардепу Кайді, підозрюваному у нападі на нардепа Богданця, суд посилив запобіжний захід
Фото: facebook.com / Руслан Андрійко

Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід колишньому народному депутату Олексію Кайді, який 11 грудня побився з депутатом від "Слуги народу" Андрієм Богданцем.

Суд частково задовольнив скаргу прокурора і відправив "свободівця" під нічний домашній арешт.

Про це повідомляє пресслужба суду.

"За результатами апеляційного розгляду апеляційної скарги, поданої прокурором і стороною захисту, задоволена частково, постанову слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 12 грудня 2019 року - скасовано, застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у певний період доби, а саме: з 22:00 до 6:00 наступного дня з забороною покидати місце проживання без дозволу слідчого, прокурора і суду до 12 лютого 2020 року включно", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 11 грудня після засідання аграрного комітету сталася бійка між народним депутатом та представниками "Свободи". Член фракції "Слуга народу" Ірина Верещук повідомила, що націоналісти таким чином намагалися домогтися зняття з розгляду закону про ринок землі.

Пізніше заступник голови фракції "Слуги народу" Євгенія Кравчук повідомила, що Богданця госпіталізували з підозрою на струс мозку.

Вранці 12 грудня Кайду затримали. Йому інкримінують ч. 2 ст. 346 - насильство щодо державного діяча.

Того ж дня Печерський районний суд Києва відпустив Кайду на поруки трьох депутатів Верховної Ради: Михайла Бондаря, Вадима Івченка та Оксани Савчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram