ГоловнаПолітика

Бойовики, які захопили Маріупольське ГУВС 9 травня 2014 року, підуть на обмін

Їм загрожував довічний тюремний термін.

Бойовики, які захопили Маріупольське ГУВС 9 травня 2014 року, підуть на обмін
Фото: 0629.com.ua

Жовтневий районний суд Маріуполя 26 грудня змінив запобіжний захід чотирьом бойовикам, які захопили Маріупольське ГУВС 9 травня 2014 року.

Як повідомляє місцеве видання 0629, вони йдуть на обмін полоненими і де-юре відпущені під особисте зобов'язання.

Євген Дружинін, Олександр Стрельнікович, Віктор Скрипник та В'ячеслав Бірюков входили в банду під керівництвом колишнього міліціонера Олега Недавнього на прізвисько Мангуст. 9 травня 2014 року вони брали участь у захопленні міськуправління міліції, під час якої були узяті заручники.

Операція зі звільнення будівлі виконувалася декількома силовими підрозділами, у тому числі додатковими силами міліції, ЗСУ, батальйонами "Дніпро" і "Азов". В результаті перестрілки загинули 13 людей, були жертви і на боці терористів.

Під час звільнення будівлі частина бойовиків переодяглася і зуміла безперешкодно покинути оточений район. На лаві підсудних опинилися лише четверо осіб.

Затриманим інкримінували умисне вбивство, створення терористичного угруповання, зберігання зброї. Якби не обмін, їм могло загрожувати довічне ув'язнення.

Як пояснили журналістові 0629 співробітники правоохоронних органів, незважаючи на те, що запобіжний захід було змінено і в рішенні прозвучали слова "звільнити у залі суду", нікого з четвірки відразу не відпустили. Їх доставили у Державну кримінальну виконавчу службу України, де вони пробудуть до моменту обміну.

"На території України вони не вийдуть на свободу. Що вони будуть робити на непідконтрольній території України, ми не знаємо, можливо, їх судитимуть і там", - додав співрозмовник видання.

Нагадаємо, що обмін полоненими у форматі "усіх встановлених на усіх встановлених" має відбутися до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram