ГоловнаПолітика

Зі Львівської митниці одним наказом звільнили 213 співробітників

Під скорочення потрапило усе колишнє керівництво.

В.о. начальника Львівської митниці Олег Лозинський розпорядився звільнити 213 співробітників у зв'язку з її реорганізацією та створенням Галицької митниці.

Про це йдеться у наказі №666 від 21 грудня, який оприлюднило видання Zaxid.net.

Фото: zaxid.net

Під скорочення потрапили перший заступник начальника Львівської митниці Віталій Черкунов, заступники начальника Олександр Марченко, Павло Македон, Ярослав Скоромний, начальник митного посту "Краковець" Станіслав Сциловський, начальник митного посту "Угринів" Ігор Гула і багато інших співробітників.

Серед них також опинилися зять генерал-лейтенанта міліції Василя Пісного Назар Ворожбит (начальник митного посту "Львів-поштовий") і його сват Степан Ворожбит (начальник відділу митного поста "Грушів").

"Згідно з чинним законодавством, ми зобов'язані попередити працівників, які будуть звільнені у зв'язку з реорганізацією митниці. Протягом двох місяців керівництво Галицької митниці проаналізує їх роботу і прийме остаточне рішення, чи брати їх на роботу у нову структуру", - прокоментували ситуацію у пресслужбі Галицької митниці.

Більшість працівників Львівської митниці вже прийняті на роботу в об'єднану Галицьку митницю, а 213 митників, яких звільнили окремим наказом - це менша частина колективу. До них у керівництва Галицької митниці є зауваження, тому їх роботу проаналізують додатково. Значна частина зі звільнених митників указом №666 фігурувала у скандальних ситуаціях, пов'язаних з корупцією.

Нагадаємо, що Державна митна служба, також відома як Нова митниця, почала роботу 9 грудня. Вона складається з 16 регіональних митниць (раніше було 26).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram