ГоловнаПолітика

Усе держоборонзамовлення закрите, - міністр оборони

Україна закупила у 2019 році 7434 одиниці військової техніки

Усе держоборонзамовлення закрите, - міністр оборони
Андрей Загороднюк
Фото: Макс Левин

Міністерство оборони України повністю виконало держоборонзамовлення за 2019 рік і реалізувало усі закупівлі.

Про це на брифінгу розповів міністр оборони України Андрій Загороднюк.

"Усе ДОЗ закрите. Ми вручну залишили два проєкти без розгляду, але ці проєкти незначні з точки зору самого ДОЗ - це менше за 1%", - зазначив Загороднюк.

Під час брифінгу міністр коротко підбив підсумки 2019 року і назвав головні контракти.

"Ми вперше закупили джавеліни у США. Це значимий для нас контракт. Ми вперше зробили закупівлю через NSPA - агентство НАТО з підтримки і закупівель. Ми не сподіваємося, що через NSPA будемо закуповувати велику кількість наших потреб, але у нас має бути така можливість, тому що раніше у Міністерства не було можливості швидко купити щось за кордоном. Мы розморозили контракт на БТР-4. Вони вже надійшли у частини. Вчора я підписав документи щодо оголошення тендера на закупівлю харчування за каталогом. На каталог переходять усі частини ЗСУ", - розповів міністр.

Держоборонзамолвення за 2019 рік
Держоборонзамолвення за 2019 рік

Заступник міністра оборони Анатолій Петренко розповів, що Міноборони закупило у 2019 році 7434 одиниці військової техніки, в тому числі близько 700 одиниць ракетної артилерії, 900 бронетанкової і автомобільної техніки, 90 літальних апаратів, п'ять бойових катерів і кораблів.

Андрій Загороднюк також анонсував реформу ДОЗ.

"Наша система закупівель не відповідає європейським принципам і має величезну кількість ризиків як операційних, так і репутаційних. Є безліч питань для Міноборони, для Збройних сил, але однозначно у топі - реформа державних закупівель", - зазначив міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram