ГоловнаПолітика

Адвокат Кузьменко опублікував її розмову про "сакральну жертву Марусі Звіробій"

У розмові не було навіть згадки про Шеремета.

Адвокат Кузьменко опублікував її розмову про "сакральну жертву Марусі Звіробій"
Юлия Кузьменко
Фото: Макс Требухов

Адвокат підозрюваної в убивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко Владислав Добош опублікував розшифровку телефонної розмови, в якій його підзахисна говорить про якусь "сакральну жертву Марусі Звіробій".

Адвокат опублікував текст розмови у фейсбуці та підкреслив, що в ній не було навіть згадки про Шеремета.

"На брифінгу МВС, а потім і в суді було оприлюднено розмову Юлії Кузьменко з особою Т., в якій ідеться про Марусю Звіробій, де нібито Юля щось страшне задумує проти Марусі та її діток! А тепер увага, розшифровка розмови з контекстом, в якому про це говорилося. І нехай мені хтось скаже, що це не політична справа і не розправа! І де тут Шеремет?! Питання - кому це вигідно?" - написав Добош.

"К - це Кузьменко. Т - співрозмовниця", - додав він.

З тексту видно, що жінки говорили про потреби української армії, і про те, що рівень забезпечення збройних сил зараз приблизно такий самий, як і в 2013 році. Про Марусю Звіробій вони говорять як про людину, яка може "переплюнути попсового героя "Слуги народу", але не в контексті того, що вона повинна загинути, а того, що вона, як людина, котра побувала на фронті, зможе відстояти права і інтереси військових.

"Нам потрібна героїня, тому що попсового персонажа "Слуги народу" можна переплюнути або геєм, або попом, або бабою", - каже співрозмовниця Кузьменко.

Потім співрозмовниці почали обговорювати інформаційну політику в країні, а також те, що активісти часто не вміють користуватися методами поширення інформації.

Нагадаємо, 12 грудня начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив на брифінгу, що підозрювана в убивстві Павла Шеремета лікарка і волонтерка Юлія Кузьменко (Лиса) нібито обговорювала можливість здійснення злочину стосовно волонтерки Марусі Звіробій.

13 грудня Печерський районний суд Києва заарештував Кузьменко без права внесення застави до 8 лютого. За версією слідства, вона заклала бомбу під машину Шеремета влітку 2016 року і активувала її. 24 грудня Апеляційний суд залишив вирок Кузьменко чинним.

Раніше, 23 грудня, Апеляційний суд також залишив під вартою другого підозрюваного в убивстві Шеремета - Андрія Антоненка.

Слідство вважає організатором убивства Антоненка, який захоплюється "ультранаціоналістичними ідеями" і культивує "велич арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної приналежності". За версією поліції, вбивство білоруса мало привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей.

До свого задуму Антоненко нібито залучив жительку Києва, волонтерку Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактницю Яну Дугарь, а також інших невстановлених осіб. Однак, за версією слідства, саме Антоненко керував діями членів групи, розподіляв між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час убивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram