ГоловнаПолітика

Лукашенко заявив, що Україна сама дала привід для конфлікту з Росією

"Росіян почали душити, мова там і інше - ну, питань, яких не повинно бути в Україні". 

Лукашенко заявив, що Україна сама дала привід для конфлікту з Росією
Фото: kremlin.ru

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна дала привід для початку російсько-українського конфлікту. Таку точку зору він висловив в інтерв'ю "Ехо Москви".

"Україна в якійсь мірі підставилась. Росіян почали душити, мова там і інше - ну, питань, яких не повинно бути в Україні. Як би там не було, я не виправдовую зараз Росію. Я не дорікаю Україні. Але як би там не було, Україна хоч і маленька, але дала привід до цього зіткнення", - заявив Лукашенко.

Також президент Білорусі повідомив, що після окупації Росією Криму він сказав українцям, що він "де-факто росіянин, юридично це не оформлено".

Лукашенко сказав, що потім його "почали душити на площі Верховної Ради".

"Я їм задаю питання, ви мене не душіть, ви мені скажіть, як ви обороняли Крим? Як ви його захищали? Скільки там українців загинуло за цю святу українську, як вони кажуть, землю?" - заявив він.

За словами президента Білорусі, він "виходить з реальної ситуації, а давати оцінки, чий Крим, це вже ви займайтеся там".

Нагадаємо, в жовтні президент України Володимир Зеленський вперше зустрівся з Олександром Лукашенком. Зустріч почалася в Житомирі, куди лідери приїхали на другий Форум регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram