ГоловнаПолітика

"Європейська солідарність" має намір ініціювати зміни в закон про перезапуск ДБР

У партії призначення глави Бюро президентом називають неконституційним.

"Європейська солідарність" має намір ініціювати зміни в закон про перезапуск ДБР
Фото: eurosolidarity.org

Фракція «Європейська Солідарність» подасть зміни до щойно підписаного Володимиром Зеленським закону «Про внесення змін в Закон України «Про Державне бюро розслідувань», які, на думку партії, повинні привести його у відповідність з Конституцією України. Про це йдеться в офіційній заяві "ЄС".

"Поки цей закон в турборежимі проштовхувався через парламент, а потім припадав пилом в Офісі Президента, Конституційний Суд України визнав неконституційним право Президента призначати директора ДБР. Суд дійшов висновку, розглядаючи один з проєктів змін до Конституції, ініційованих паном Зеленським з метою концентрації повноважень в руках глави держави", - зазначили в партії.

В "ЄС" наполягають, що призначення президентом керівництва ДБР є неконституційним.

"Якщо виходити з букви і духу закону, Володимир Зеленський повинен ветувати ініційований ним же закон і самостійно запропонувати депутатам формулу його приведення у відповідність з Конституцією. Але виходячи з очевидної логіки політичного переслідування своїх опонентів - він підписав цей свідомо антиконституційний документ", - зазначили в "Європейській солідарності". При цьому там зазначили, що "ЄС" зареєструє відповідний законопроєкт і буде наполегливо домагатися його прийняття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram