ГоловнаПолітика

Закони про ФДМ і приватизацію будуть прийняті у першому кварталі 2020 року, - глава ФДМ

"На цьому етапі фонд створює "фабрику" з переробки інформації".

Закони про ФДМ і приватизацію будуть прийняті у першому кварталі 2020 року, - глава ФДМ
Дмитрий Сенниченко
Фото: Макс Левин

Глава Фонду державного майна Дмитро Сенніченко розповів, що закони про ФДМ, а також про приватизацію, будуть прийняті у першому кварталі 2020 року.

Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

"Ми вже підготували новий і системний законопроєкт про ФДМ, зміни до закону про приватизацію. Розраховую на те, що вже у першому кварталі 2020 року вони будуть прийняті", - сказав він.

За словами Сенніченка, Фонд також розробив нові положення про процес передачі майна на баланс ФДМ.

"Зараз є міф, що усе майно і об'єкти приватизації вже є у повному розпорядженні ФДМ. Бери і продавай! Але це не так. Підприємствами управляють близько 70 органів влади. І тільки зараз було прийнято постанову про передачу їх фонду. Оскільки за старими процедурам це був вкрай неефективний процес, штучно затягнутий. Тому ми розробили нові правила і процедури, які дозволять передавати нам функцію управління усією цією історією, скажімо так", - пояснив він.

Сенніченко зазначив, що головний принцип роботи ФДМ сьогодні - "це єдина політика, policy, яку я погодив з усіма. І суть її в тому, що ми повинні запустити приватизацію не просто для залучення коштів і грошей, а для передачі об'єктів інвесторам, новим власникам... А не просто заробити багато грошей на приватизації".

"На цьому етапі фонд створює "фабрику" з переробки інформації. У наших планах - створити системну експозицію, вебсайт, де буде уся зрозуміла інформація про приватизацію. На цьому сайті відображатиметься інформація про кожне підприємство. Щоб було просто: ти на нього клацаєш, заходиш, читаєш опис, статут тощо. Зараз ми "завантажуємо" інформацію про 500 підприємств. І це величезний шмат роботи", - підкреслив глава ФДМ.

Нагадаємо, 12 грудня ФДМ вперше опублікував повний список об'єктів на приватизацію.

У вересні президент Володимир Зеленський доручив відновити велику приватизацію. Перший конкурс повинен відбутися не пізніше ніж 1 квітня 2020 року.

У жовтні Верховна Рада скасувала список з понад 1 тис. підприємств, що не підлягають приватизації. У листопаді президент доручив передати на приватизацію 500 підприємств до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram