ГоловнаПолітика

Кабмін запустив гарячу лінію для боротьби з гральним бізнесом

Уряд має намір оперативно реагувати на звернення громадян.

Кабмін запустив гарячу лінію для боротьби з гральним бізнесом
Фото: t.me/PMHoncharuk

Кабінет Міністрів запустив гарячу лінію для боротьби з гральним бізнесом.

Про це прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив в своєму Telegram-каналі.

"За один день ми закрили 5,3 тис. нелегальних гральних залів по всій Україні. Але якщо ви стали свідками того, як деякі гральні зали відновили роботу - прошу звертатися на урядову гарячу лінію за номером 1545, обравши категорію 5", - написав він.

Прем'єр запевнив, що уряд буде оперативно реагувати на звернення громадян.

Нагадаємо, гральний бізнес де-юре заборонено в Україні з літа 2009 року.

У червні 2015 року тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висловився за його легалізацію, "щоб отримати додаткові доходи в бюджет країни". Однак в грудні 2015 року внесений Кабміном законопроєкт про детінізацію ринку азартних ігор був відхилений комітетом Ради з питань запобігання та протидії корупції.

У жовтні 2019 року Кабінет Міністрів Олексія Гончарука зробив ще одну спробу легалізувати гральний бізнес, але Рада повернула законопроєкт на доопрацювання.

Після цього Кабмін своїм розпорядженням заборонив поширення грального бізнесу під виглядом державних лотерей. Зали з автоматами повинні були закритися з 16:00 20 грудня.

21 грудня поліція почала 250 кримінальних проваджень за зайняття гральним бізнесом.

23 грудня повідомлялося, що поліція створила 715 мобільних груп для боротьби з гральним бізнесом. Правоохоронці обіцяли, що будуть жорстко реагувати на всі спроби відновити діяльність гральних закладів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram