ГоловнаПолітика

Арахамія: правки до законопроєкту про землю можуть заблокувати роботу Ради на 3-4 місяці

"Це тиск: паралізувати парламент або якось домовлятися".

Арахамія: правки до законопроєкту про землю можуть заблокувати роботу Ради на 3-4 місяці
Фото: facebook/Слуга Народу

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що у найгіршому випадку правки до законопроєкту про землю можуть заблокувати роботи Верховної Ради на 3-4 місяці.

Про це він сказав журналістам у кулуарах парламенту після засідання аграрного комітету.

"Такий невеликий закон і 4000 правок - це тиск, щоб у нас був лімітований вибір: або паралізувати парламент на 3-4 місяці, або якось домовлятися і йти на компроміси", - сказав Арахамія.

За його словами, зараз на засіданнях аграрного комітету Ради намагаються знайти якийсь вихід, щоб запобігти цьому. Поки що робочій групі вдалося об'єднанням скоротити число правок до 2500, але деякі депутати з цим не згодні.

"Ми зараз спілкуємося про різницю у 500 правок. Що це таке? Це кілька днів роботи у комітеті, але в парламенті це буде тиждень. Що таке тиждень у парламенті? Це близько 50 законів, які ми не приймаємо. Якщо ми зупинимося на чотири місяці - це буде 300-400 законів", - сказав Арахамія.

При цьому він визнав, що прийняття законопроєкту за станом на кінець грудня виглядає як "довга історія".

Наступне засідання аграрного комітету відбудеться у суботу, 28 грудня. До нього планують підготувати нову порівняльну таблицю, над якою можна буде почати роботу.

Нагадаємо, що аграрний комітет залишився без новорічних канікул через земельний закон. Правки розглядатимуть аж до 10 січня.

У першому читанні законопроєкт про землю прийняли ще у середині листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram