ГоловнаПолітика

Генпрокуратура не погодила проєкт підозри депутатці Федині

Представницю "ЄС" хотіли звинуватити у погрозі убивством Зеленському.

Генпрокуратура не погодила проєкт підозри депутатці Федині
Фото: Анна Стешенко

Генеральна прокуратура не погодила проєкт підозри депутатці Софії Федині з опозиційної фракції "Європейська солідарність", яку Держбюро розслідувань звинуватило у погрозах убивством президенту Володимиру Зеленському (ч.1 ст.346 Кримінального кодексу).

Про це у коментарі журналістам заявила прессекретар ДБР Анжеліка Іванова, пише "Укрінформ".

"З приводу проєкту повідомлення про підозру [Марусі Звіробій], наскільки мені відомо, його було повернено з Генеральної прокуратури без узгодження, аргументуючи це тим, що немає рішення щодо іншої особи, а саме - яка є народним депутатом України [Софії Федини]. І , власне, поки не буде прийнято рішення щодо цієї особи, то, відповідно, і цей проєкт повідомлення про підозру в даний час є неузгодженим", - сказала Іванова.

Нагадаємо, що 26 жовтня Софія Федина разом з волонтером Марусею Звіробій (їй теж підготували підозру) записала відео, на якому вони обговорюють варіанти загибелі президента України Володимира Зеленського, який перед цим вирушив на Донбас.

"Ми з Марусею йшли і говорили, що товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний… Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це усе сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову у білій сорочці припре на передову, - говорить на цьому відео Федина. - Мені б дуже хотілося, щоб під час його перебування там трохи "накрили".

Після цього на Федину посипалися скарги до органів від депутатів, і Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Федина входила до першої п'ятірки виборчого списку "Європейської солідарності" на дострокових виборах до Верховної Ради у липні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram