ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти здійснюють на Донбас нові постачання мін і гранат, - розвідка

Окупаційні війська посилюють свої позиції за рахунок облаштування додаткових мінно-вибухових загороджень.

Окупанти здійснюють на Донбас нові постачання мін і гранат, - розвідка
Фото: Владислав Мусиенко

З початку грудня на окуповані частини Донбасу завозять нові партії мін і гранат. Про це повідомили в пресцентрі Міноборони, посилаючись на розвідку.

Командування російських окупаційних військ підсилює передові позиції з'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ за рахунок облаштування додаткових мінно-вибухових загороджень.

"З початку грудня цього року на передові підрозділи противником завозяться нові партії мін і гранат, які розміщуються для зберігання в необладнаних для цього місцях і з порушеннями. Це призвело до зростання кількості випадків їх розкрадання, що посилило небезпеку для населення тимчасово окупованої території в Донецькій і Луганській областях", - підкреслює міністерство.

Зокрема, 20 грудня навколо будівлі одного з навчальних закладів на тимчасово окупованій території Луганської області виявили розкидані боєприпаси, в тому числі наступальні гранати Ф-1, що використовуються окупантами для встановлення розтяжок.

Нагадаємо, в зоні бойових дій на Донбасі загинув військовослужбовець 93-ї бригади "Холодний Яр", солдат Герман Соловйов, 1990 року народження. Він помер під час перестрілки з проросійськими найманцями просто на позиції. Герман був механіком-водієм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram