ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики вісім разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі

Один військовий загинув, ще один отримав поранення.

За добу бойовики вісім разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Противник обстріляв позиції українських підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано п'ять обстрілів позицій Об'єднаних сил: поблизу н.п. Піски - зі стрілецької зброї; недалеко від населеного пункту Талаківка - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів; двічі біля Красногорівки - зі стрілецької зброї;

- в районі населеного пункту Василівка - зі стрілецької зброї.

Три обстріли зафіксовано в районі відповідальності угруповання "Північ": неподалік від Кримського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї; в районі населеного пункту Новолуганське - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поблизу Новгородського ворог застосував міномети калібру 82 мм.

"Учора, 22 грудня, в результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення", - повідомили в штабі.

З початку поточної доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли.

Нагадаємо, 2019 року на звільнених територіях Донбасу розмінували понад 250 га.

З початку війни Донбасі від мін загинули 300 цивільних, із них 27 дітей. Загальна кількість постраждалих цивільних про вибухонебезпечних предметів - понад тисяча.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram