ГоловнаСуспільствоЖиття

Акція на захист підозрюваних у вбивстві Шеремета відбулася в Дніпрі

Захід відбувся під гаслом "Руки геть від бійців і волонтерів!"

У Дніпрі провели акцію "Руки геть від бійців і волонтерів" на захист підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Фото: Радио Свобода

Більш як півсотні людей, які зібралися біля будівлі оперного театру, тримали в руках плакати з написами "Владо, не фабрикуй справи, а наповнюй казну держави!", "Свободу Юлії Кузьменко!", "Руки геть від бійців і волонтерів!" та інші.

За словами учасників заходу, вони не вірять у провину підозрюваних, вважають докази проти них недостатніми, а також вимагають об'єктивного розслідування.

Фото: Радио Свобода

Акція відбулася за годину до початку традиційного різдвяного балу в оперному театрі за участю бійців і волонтерів Дніпра.

Як повідомлялося, 18 грудня, у Харкові понад тисячу людей вийшли на підтримку Андрія Антоненка. Акція відбулася з ініціативи письменника й музиканта Сергія Жадана.

Нагадаємо, 12 грудня Національна поліція затримала підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета - музиканта Андрія Антоненка (Риффмайстра), волонтера й дитячого лікаря Юлію Кузьменко і контрактницю Яну Дугарь.

13 грудня Печерський районний суд Києва заарештував Кузьменко до 8 лютого 2020. Такий самий запобіжний захід суд обрав для Андрія Антоненка.

Дугарь обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Слідство вважає Андрія Антоненка, який захоплюється "ультранаціоналістичними ідеями" і культивує "велич арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної належності", організатором убивства Павла Шеремета. За версією поліції, вбивство білоруса Шеремета мало привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей.

20 грудня Антоненко подав до суду на Зеленського, Авакова і Рябошапку. Позов подано з метою захисту честі, гідності та ділової репутації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram