ГоловнаПолітика

ГПУ відновила групу прокурорів у справі про вбивство Шеремета

Один з прокурорів, який працював над провадженням, не пройшов переатестацію.

ГПУ відновила групу прокурорів у справі про вбивство Шеремета
Фото: segodnya.ua

Генеральна прокуратура відновила групу прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

20 грудня 2019 року оновлена група прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у провадженні щодо вбивства Павла Шеремета. Так, процесуальний нагляд у провадженні забезпечується групою прокурорів у складі 6 працівників Генеральної прокуратури України", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ зазначили, що стосовно одного з прокурорів, який працював над цим провадженням, 19 грудня 2019 року п'ята кадрова комісія прийняла рішення про неуспішне проходження атестації за результатами співбесіди через невідповідність вимогам професійної етики і чесноти.

"Зауважимо, що неналежне інформування прокурорів про засідання і несвоєчасне надходження матеріалів з Печерського районного суду стало причиною відкладення Київським апеляційним судом розгляду скарги сторони захисту однієї з підозрюваних у справі щодо обраних заходів", - підкреслили в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, 20 грудня прокурори не прийшли на засідання за апеляцією підозрюваної у вбивстві Шеремета Юлії Кузьменко.

Підозрювана та її адвокат Владислав Добош заявили, що не збирається залишати будівлю суду, поки не пройде розгляд апеляції на обраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Товариші Кузьменко, які прийшли її підтримати, повідомили, що будуть блокувати вихід із залу, щоб не дати її вивести.

У результаті під час спроби вивести підозрювану у вбивстві Шеремета Кузьменко відбулися сутички.

20 грудня також перенесли розгляд апеляції у справі основного підозрюваного у вбивстві Шеремета, Андрія Антоненка. Прокурори на його засідання теж не з'явилися.

18 грудня Київський апеляційний суд переніс засідання щодо запобіжного заходу підозрюваної у вбивстві Шеремета Дугарь. За словами судді, це пов'язано з тим, що не надійшли матеріали справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram