ГоловнаПолітика

Зеленський зустрівся з новим послом України у США Єльченком

Президент обговорив з ним перспективи подальшого розвитку українсько-американських відносин.

Зеленський зустрівся з новим послом України у США Єльченком
Фото: vnews.agency/

Президент Володимир Зеленський зустрівся з новим послом України в США Володимиром Єльченком

Про це повідомляється на сайті президента.

"Під час зустрічі обговорювалися перспективи подальшого розвитку українсько-американських відносин. Глава держави особливо наголосив на необхідності збільшення американських інвестицій в економіку України", - йдеться в повідомленні.

Зеленський призначив Єльченка надзвичайним і повноважним послом України в Сполучених Штатах Америки своїм указом № 911/2019 від 18 грудня.

Нагадаємо, Володимир Єльченко народився 27 червня 1959 року в Києві. Закінчував Київський державний університет імені Тараса Шевченка (факультет міжнародних відносин і міжнародного права). На дипломатичній службі - з 1981 року.

Під час Союзу працював на секретарських посадах. У 1993 році був спостерігачем з цивільних питань Миротворчих сил ООН в колишній Югославії (UNPROFOR), Хорватія. Після займав посади заступника начальника і начальника Управління міжнародних організацій МЗС України

У 1997-2000 роках був постійним представником України при ООН, в 2000-2001 - представником в Радбезі ООН. У ці ж роки був заступником міністра закордонних справ.

У 2001-2003 роках - заступник державного секретаря і державний секретар МЗС України, в 2003-2005 роках - перший заступник Міністра закордонних справ України - керівник апарату МЗС України. Потім кілька років був послом України в Австрії та представником України при міжнародних організаціях у Відні.

У 2010 року був призначений послом в Росії, але в березні 2014 року його відкликали з Москви через російську агресію.

З 9 грудня 2015 року Єльченко знову став постійним представником України при ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram