ГоловнаПолітика

Глави МЗС України та Німеччини розраховують на прогрес у переговорах "нормандської четвірки"

Пристайко також запевнив Маасу, що Україна залишається надійним партнером у постачанні газу.

Глави МЗС України та Німеччини розраховують на прогрес у переговорах "нормандської четвірки"
Фото: twitter.com/VPrystaiko

Міністри закордонних справ України та Німеччини - Вадим Пристайко і Хайко Маас – вважають, що сторонам вдасться досягти відчутного прогресу в переговорах в нормандському форматі надалі.

Про це Пристайко повідомив у своєму Twitter.

"З Міністром закордонних справ ФРН Хайко Маасу погодилися, що, незважаючи на деякі затримки, нам вдасться досягти відчутного прогресу в переговорах в нормандському форматі. За рішенням лідерів міністри закордонних справ визначили наступні кроки щодо імплементації рішень паризького саміту нормандської четвірки", - написав він.

Пристайко також підтвердив Маасу, що Україна залишається надійним партнером в поставках природного газу для Європи.

"Ми віддані курсу на ЄС і НАТО і розраховуємо на підтримку нашого євроінтеграційного курсу під час головування ФРН в Раді ЄС у другій половині 2020 року", - додав Пристайко.

Як повідомлялося, 19-20 грудня глава МЗС України перебуває з робочим візитом в Німеччині.

Нагадаємо, раніше посол Франції в Україні Етьєн де Понсен заявив, що на зустрічі в "нормандському форматі" був встановлений прямий контакт між президентами України і РФ.

9 грудня в Парижі зустрілися лідери "нормандської четвірки" (Україна, Франція, Німеччина, Росія). Президент України Володимир Зеленський на зустрічі погодився затвердити особливий статус Донбасу на постійній основі, а також обмін полоненими в форматі "всіх узгоджених на всіх узгоджених".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram