ГоловнаПолітика

Поліція не штрафуватиме власників "євроблях" після 31 грудня

Власники автомобілів на іноземній реєстрації зможуть їздити далі.

Поліція не штрафуватиме власників "євроблях" після 31 грудня
Фото: Авто Евро Сила

Поліція не штрафуватиме власників автомобілів на іноземній реєстрації ("євроблях") після 31 грудня, коли закінчується термін чергового відтермінування штрафів.

Про це повідомила пресслужба МВС за результатами наради за участю прем'єр-міністра Олексія Гончарука, міністра інфраструктури Владислава Криклія, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови громадської організації "АвтоЄвроСила" Олега Ярошевича і представників Національної поліції.

Члени Кабміну пообіцяли, що у січні влада розгляне два законопроекти: №2342 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування до загального режиму акцизних зборів ЄС" і №2345 "Про внесення змін у Митний кодекс України щодо тимчасового призупинення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України".

Їх прийняття дозволить власникам автомобілів на європейських номерах законним шляхом і доступно розмитнити і перереєструвати авто.

"До прийняття нових законів поліція штрафувати не буде", - зазначає пресслужба.

Нагадаємо, що у листопаді 2018 року Верховна Рада внесла зміни до Митного кодексу, які стосуються ввезення транспортних засобів на територію України. Вони передбачають істотне підвищення штрафних санкцій за незаконне використання автомобіля на іноземній реєстрації.

Штрафи за статтею 470 Митного кодексу за перевищення термінів у режимі "транзит", які раніше максимально становили 8500 гривень (понад 10 днів), підвищені за такою шкалою: прострочення 10-20 днів - 8500 гривень, 20-30 днів - 85 тисяч гривень, понад 30 днів - 170 тисяч гривень.

Те саме зробили зі штрафами за статтею 481 Митного кодексу за перевищення термінів у режимі "тимчасового ввезення". Раніше вони максимально становили 17 тисяч гривень, а зросли до 17 тисяч (10-20 днів), 85 тисяч (20-30 днів) і 170 тисяч (понад 30 днів).

Штрафи досі не діють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram