ГоловнаПолітика

"Формулу Штайнмайєра" можна втілити правками закону про особливий статус Донбасу, - Боднар

"Має бути окремий закон про зміни існуючого закону, в якому прописується формулювання, коли він починає діяти після проведення виборів".

"Формулу Штайнмайєра" можна втілити правками закону про особливий статус Донбасу, - Боднар
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

"Формулу Штайнмайєра" може бути втілено в українському законодавстві шляхом змін у законі про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Про це під час години запитань до Кабміну у Раді повідомив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, повідомляє "Укрінформ"

"Формула Штайнмайєра" передбачає введення у дію закону про особливий статус після виборів. Це має бути прописано у тексті закону. Тобто повинен бути окремий закон про зміни існуючого закону, в якому прописується формулювання, коли починає діяти цей закон після проведення виборів", - уточнив заступник міністра.

Він зазначив, що ці зміни обговорюватимуться і прийматимуться Радою.

"МЗС зі свого боку буде просто залучено до обробки технічної частини втілення цієї домовленості в текст", - повідомив Василь Боднар.

Нагадаємо, в інтерв'ю LB.ua представник України у політичній підгрупі ТКГ у Мінську Олексій Резніков повідомив, що "формула Штайнмайєра" давно прописана у законі про особливий статус Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram