ГоловнаПолітика

Денісова відвідала українців у тайських в'язницях

У в'язнів немає доступу до чистої питної води і нормальних санітарних умов.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова відвідала українських громадян, яких утримують у чотирьох тайських в'язницях. Про підсумки візиту вона розповіла у фейсбуці.

"Відвідала громадян України, яких утримують у чотирьох тайських в'язницях: Klongprem Сentral Prison, Central Women Correctional Institution, Bangkwang central Prison, Bangkok Remand Prison", - написала вона.

Омбудсманці вдалося поспілкуватися з українцями й у конфіденційній бесіді дізнатися, які проблемні питання їх турбують.

"Хочу відзначити, що в тайських в'язницях є низка порушень, а саме: недотримання норми площі на одну людину, санітарні умови не відповідають встановленим нормам, немає доступу до чистої питної води... Також немає доступу до спортмайданчика", - розповіла Денісова.

Вона зазначила, що деякі ув'язнені українці вимагають кваліфікованого лікування, якого немає в переліку доступної медичної допомоги в пенітенціарних установах Таїланду.

Омбудсманка уточнила, що українці обмежені в доступі до отримання новин зі своєї країни. Також є обмеження в часі онлайнового спілкування з рідними.

За словами Людмили Денісової, тайська сторона пообіцяла з'ясувати можливість прискорення розгляду клопотань про індивідуальні королівські помилування.

За результатами візитів до ув'язнених громадян України негайно будуть направлені відповідні звернення до омбудсмана Таїланду для забезпечення їх прав і свобод у місцях неволі.

Раніше повідомляли, що Денісова вирушить у Таїланд для звільнення українців, яких засудили до 25 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram