ГоловнаПолітика

ГПУ виявила розкрадання коштів під час ремонту мосту в Станиці Луганській

Попередньо встановлено, що посадовці хотіли привласнити понад 10 млн гривень.

На Луганщині правоохоронці виявили факти зловживання та розкрадання бюджетних коштів під час капітального ремонту мосту в Станично-Луганському районі.

Про це інформує пресслужба Генеральної прокуратури.

19 грудня проведено низку обшуків, під час яких вилучено документи про проведення капітального будівництва мосту через р. Сіверський Донець.

"За матеріалами слідства, посадові особи одного з управлінь Луганської обласної державної адміністрації ймовірно увійшли в змову з посадовими особами низки комерційних структур з метою розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт об'єктів інфраструктури області", - йдеться в повідомленні.

Фото: gp.gov.ua

Слідство вважає, що обсяги і вартість ремонту були завищені. Попередньо встановлено, що посадовці хотіли привласнити понад 10 млн гривень.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за попередньої правової кваліфікації ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Проводяться слідчі дії, судові експертизи з метою встановлення обсягу завданих збитків.

Фото: gp.gov.ua

Нагадаємо, будівництво нового мосту в Станиці Луганській закінчили 20 листопада. Будівництво фактично тривало менш ніж два місяці - з 2 вересня по 20 листопада. Вартість мосту становила 38 млн гривень, гроші взяли з Дорожнього фонду. Його ширина - 2,5 метра, чого достатньо для проїзду "швидкої допомоги", але не важкої військової техніки.

Міст через річку Сіверський Донець біля Станиці Луганської - єдиний пункт пропуску в Луганській області, який веде на окуповану Росією територію. Рух транспорту по мосту, який бойовики підірвали на початку 2015 року, був неможливий. Піший перехід донедавна був організований по тимчасових дерев'яних сходах і настилах.

Відновлення моста через річку Сіверський Донець в районі Станиці Луганської є частиною міжнародних зобов'язань України для поліпшення гуманітарної ситуації на лінії розмежування. 27 червня 2019 року ОБСЄ підтвердила розведення підрозділів ЗСУ та бойовиків біля Станиці Луганської, яке було необхідно для початку ремонту моста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram