ГоловнаПолітика

Рада ввела штраф до 85 000 гривень за "кнопкодавство"

За таке рішення проголосував 261 депутат.

Рада ввела штраф до 85 000 гривень за "кнопкодавство"
Фото: qha.com.ua

Верховна Рада проголосувала за введення штрафу до 85 000 гривень за неперсональне голосування депутатом парламенту. За таке рішення проголосував 261 депутат, йдеться на сайті парламенту

Документ вводить покарання за голосування депутатом Ради будь-яким іншим способом замість іншого депутата у вигляді штрафу від 3 000 до 5 000 неоподатковуваних мінімумів (51-85 тис. гривень).

Для фіксації голосування в Раді має забезпечуватися відеоспостереження. Спікер Ради уповноважений повідомляти про факт неперсонального голосування, після якого він повинен буде доручити лічильній комісії вилучити карту такого депутата і провести голосування повторно.

Після цього апарату Ради буде доручена підготовка повідомлення про це порушення, яке разом з протоколом, стенограмою і стенографічним бюлетенем і відеозаписом відправлять до ДБР.

Нагадаємо, нардепи від "Опозиційного платформи - За життя" (ОПЗЖ) Сергій Ларін і Віктор Чорний "винайшли" цілий механізм, що дозволяє "кнопкодавити", не натискаючи на чужу кнопку пальцем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram