ГоловнаПолітика

Контактна група ще раз спробує домовитися про обмін полоненими, - Кучма

Переговори відбуваються за допомогою відеозв'язку.

Контактна група ще раз спробує домовитися про обмін полоненими, - Кучма
Леонид Кучма
Фото: president.gov.ua

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі завтра, 20 грудня, знову спробує домовитися про обмін утримуваними особами.

Про це заявив представник України Леонід Кучма.

"Напередодні була дуже тривала зустріч. Нам би хотілося мати набагато кращі результати. Але, з урахуванням зустрічі лідерів Франції, Німеччини, Росії та президента Зеленського в Парижі, серед усіх проблем ситуації на Донбасі вчора на першому місці для нас були питання безпеки і проблема звільнення незаконно затриманих осіб. Нам не вдалося досягти того, чого хотіли", - процитувала Кучму його прессекретарка Дарина Оліфер у фейсбуці.

При цьому, незважаючи на відсутність результатів, представник України зазначив, що переговори тривають.

"Не буду вдаватися в подробиці і не хочу кидатися звинуваченнями, - переговорний процес триває. Ми сьогодні зустрілися у президента, поговорили про результати, тільки-но я переговорив з Гризловим (представник РФ Борис Гризлов, - ред.). Треба все-таки спробувати завтра, не відкладаючи, провести скайп-конференцію з цього питання. Зробити все, щоб до Нового року звільнити людей, хоча б якусь частину. Чи вдасться - невідомо. Але президент ставить це питання на перше місце, у нього колосальне бажання домогтися результату. І наша група докладе всіх зусиль, щоб люди зустрічали Новий рік удома", - підкреслив Кучма.

Нагадаємо, 18 грудня учасники ТКГ не змогли узгодити нове перемир'я на Донбасі й домовилися про продовження оголошеного в липні поточного року. Також сторони не дійшли згоди в питанні обміну заручниками.

При цьому під час зустрічі лідерів нормандської четвірки Путін і Зеленський домовилися про обмін "усіх на всіх" до кінця року та розведення ще в трьох точках. При цьому йшлося тільки про полонених на Донбасі, а не в окупованому Криму.

Розведення на Донбасі відбувається згідно з домовленостями, й Україна розраховує на повернення 72 полонених у рамках обміну "всіх встановлених на всіх встановлених".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram