ГоловнаПолітика

"Євросолідарність" закликала Зеленського дати оцінку заявам Путіна про "російську територію України"

"Ці заяви містять неприкриту загрозу подальшого розгортання військової агресії проти України".

"Євросолідарність" закликала Зеленського дати оцінку заявам Путіна про "російську територію України"
Фото: Главком

Партія "Європейська Солідарність" звернулася до президента Володимира Зеленського з вимогою дати публічну оцінку заявам президента Росії Володимира Путіна про "російську територію України".

Про це йдеться в заяві політсили.

У партії назвали цинічними заяви Путіна про те, що частина території України як суверенної держави може розглядатися як "російські землі". В "ЄС" вважають, що ці заяви містять неприкриту загрозу подальшого розгортання військової агресії проти України.

"Вимагаємо від президента і Верховного Головнокомандувача України Володимира Зеленського дати публічну оцінку таким заявам. Нагадуємо, що схожі заяви Путіна про "історичну належність" Криму Російській імперії передували анексії та окупації Кримського півострова", - йдеться в заяві.

На думку політсили, поведінка Путіна вкотре доводить, що з нинішнім режимом Росії немає сенсу домовлятися. Путіну вірити не можна.

"Європейська Солідарність" зазначає, що запорукою захисту суверенітету є проактивна дипломатична позиція України, спрямована на зміцнення світової антипутінської коаліції, на посилення політичного та санкційного тиску проти Кремля, а також подальше зміцнення української армії, приведення її до стандартів Північноатлантичного альянсу з подальшим набуттям Україною членства в НАТО.

Нагадаємо, 19 грудня на підсумковій пресконференції в Москві Путін назвав частину України "споконвічно російськими територіями". Президент РФ назвав "рішення Леніна" про створення СРСР "дивним" і пообіцяв розібратися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram