ГоловнаЕкономікаДержава

"Київавтодор" повідомив про аварійне просідання покриття на мосту Патона

На п'ять днів вводиться обмеження на проїзд.

"Київавтодор" повідомив про аварійне просідання покриття на мосту Патона
Фото: Информатор

"Київавтодор" вирішив майже на тиждень обмежити проїзд по мосту Патона через аварійне просідання покриття.

Про це повідомила пресслужба корпорації.

Рух обмежать по крайній правій смузі у бік лівого берега з 21:00 вівторка (17 грудня) до 06:00 понеділка (23 грудня), щоб припинити руйнування плити автопроїзду.

Аварійно-відновлювальні роботи обіцяють проводити цілодобово і за можливості відновити проїзд по всіх смугах раніше, ніж заплановано.

Нагадаємо, влітку 2019 року директор Інституту електрозварювання Борис Патон заявив про необхідність реконструкції цього мосту.

Пізніше представник Інституту електрозварювання ім. Патона Валерій Позняков заявив, що зволікання з відновлювальними роботами на мосту Патона може призвести до його руйнування.

Міст Патона через Дніпро був введений в експлуатацію в 1953 році і був найбільшим у світі суцільнозварним мостом, у якого всі шви, зокрема і монтажні, виконані з допомогою автоматичного зварювання. Це найважливіша транспортна артерія Києва, яка з'єднує центр міста з великими лівобережними житловими масивами.

Реконструювали його тільки раз - в 2004 році, коли з моста демонтували трамвайні колії. Відтоді ремонтні роботи відбувалися лише на невеликих ділянках мосту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram