ГоловнаЕкономікаДержава

Єврокомісія назвала дату наступних переговорів про транзит газу через Україну

"Час послати позитивний сигнал ринкам і споживачам".

Єврокомісія назвала дату наступних переговорів про транзит газу через Україну
Фото: twitter.com/MarosSefcovic

Європейська комісія назвала дату наступної тристоронньої зустрічі з приводу транзиту газу через Україну. Черговий раунд газових переговорів відбудеться в Берліні 19 грудня, повідомив у вівторок віцепрезидент Європейської комісії Марош Шефчович.

"З нетерпінням чекаю на наступний раунд тристоронніх переговорів на політичному рівні цього четверга, 19 грудня. Час послати позитивний сигнал ринкам і споживачам", - йдеться в твітері Шевчовича.

Нагадаємо, що 1 січня 2020 року спливає 10-річний транзитний контракт між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом".

19 вересня 2019 року в Брюсселі відбулися газові консультації в тристоронньому форматі (Україна, Єврокомісія та Росія) про можливість підписання нового контракту. Україна розраховує, що це буде новий 10-річний договір про транзит газу в обсягах до 90 млрд кубометрів на рік.

У той самий час у "Нафтогазі" донедавна були скептично налаштовані з приводу його підписання, виконавчий директор групи Юрій Вітренко заявив, що варто готуватися до припинення транзиту газу з 2020 року. В останні тижні намітився певний прогрес у переговорах, і президент Володимир Зеленський заявив про можливість середньострокового транзитного договору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram