ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ підтвердила розведення підрозділів ЗСУ та бойовиків у Станиці Луганській

26 червня в районі Станиці Луганської почалося заплановане ще в 2016 році розведення сил.

ОБСЄ підтвердила розведення підрозділів ЗСУ та бойовиків у Станиці Луганській
Фото: Facebook / DE NE DE

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організація з безпеки і співробітництва в Європі зафіксували відведення підрозділів і озброєння як Збройних сил України, так і бойовиків так званої "ЛНР" у Станиці Луганській.

У звіті місії йдеться, що спостерігачі побачили, що спочатку сторони запустили сигнальні ракети, після чого українські військові і бойовики залишили "крайні передові позиції" і вийшли з ділянки розведення разом з озброєнням. Спостерігачі також відзначили, що інші члени збройних формувань з озброєнням, зокрема з зенітною установкою, залишили ділянку розведення на захід від пам'ятника князю Ігорю.

"27 червня команда СММ бачила, як групи з розмінування Збройних сил України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також група з розмінування збройних формувань здійснювали роботи з розмінування в межах ділянки розведення", - йдеться в повідомленні.

Загалом спостерігачі не побачили на певних позиціях ні підрозділів, ні військової техніки.

Нагадаємо, 26 червня в районі Станиці Луганської почалося розведення сил ООС і бойовиків, заплановане ще в 2016 році. Сьогодні стало відомо, що бойовики відійшли від моста, як того вимагав документ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram