ГоловнаСуспільствоПодії

Екс-бухгалтера комунального підприємства Хмельницької міськради підозрюють у відмиванні 1,5 мільйона гривень

Зловмисника посадили під домашній арешт.

Екс-бухгалтера комунального підприємства Хмельницької міськради підозрюють у відмиванні 1,5 мільйона гривень
Архивное фото
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Екс-бухгалтеру комунального підприємства Хмельницької міськради повідомили про підозру у відмиванні грошей на 1,5 мільйона гривень. Про це повідомляє прес-центр Національної поліції.

З метою власного збагачення впродовж майже двох років підозрюваний вносив у банківські платіжні системи підприємства свідомо неправдиві відомості про зарахування коштів на власний картковий рахунок. Таким чином, чоловік систематично підвищував собі зарплату.

Надалі зловмисник переводив гроші в готівку, яку використовував на власні потреби. В результаті зазначених дій комунальному підприємству заподіяно майнову шкоду на суму 1,5 мільйона гривень.

У рамках кримінального провадження правоохоронці отримали достатньо доказів провини правопорушника й оголосили йому про підозру за ч. 1 статті 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

Такі дії караються позбавленням волі на термін від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до двох років із конфіскацією майна. На цей момент підозрюваного посадили під домашній арешт.

Нагадаємо, екс-директора держпідприємства "Кіровоградгаз" затримали за підозрою в розтраті 8,6 млн гривень. Директор ДП "Центргаз" ВАТ "Кіровоградгаз" перед своїм звільненням навмисне уклав з одним із суб'єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram