ГоловнаСуспільствоВійна

InformNapalm знайшов докази, що РФ відправляла на Донбас комплекси "Зоопарк-1" ще з 2014 року

За допомогою такої техніки гібридна армія РФ веде розвідку вогневих засобів ООС і коригує вогонь артилерії.

Спільнота InformNapalm знайшла докази, які свідчать, що РФ почала постачати і використовувати комплекси розвідки 1Л259 "Зоопарк-1" на Донбасі вже з 2014 року.

Блогер-розслідувач Askai опублікував посилання на фотоальбом з поїздки на Донбас російської спортсменки Мар'яни Наумової, яка не приховує, що підтримує російських бойовиків. Фотокадр, на якому зафіксована частина комплексу "Зоопарк-1", опублікований в соцмережі VKontakte 4 листопада 2014 року в фотоальбомі Наумової разом з іншими фотографіями з Донбасу.

Фото: VK/»Спорт з Мар'яною Наумовою»
Фото: VK/»Спорт з Мар'яною Наумовою»

Для порівняння елементів і ідентифікації комплексу можна подивитися розслідування InformNapalm, в якому були опубліковані перші фотодокази ідентифікації "Зоопарк-1" на Донбасі в листопаді 2016 року.

Напередодні в мережі з'явилося відео, як 23 червня військовослужбовцями Операції об'єднаних сил біля Горлівки був пошкоджений російський радіолокаційний комплекс "Зоопарк-1".

Комплекс складається з радіолокаційної станції 1Л259 на шасі МТ-ЛБУ, машини технічного обслуговування (МТО, 1І30) на автомобілі Урал-43203 для проведення регламентних і ремонтних робіт, електростанції ЕД30-Т230П-1 РПМ1 на причепі 2-ПН-2, автономних засобів орієнтування і топографічної прив'язки.

"Зоопарк-1" призначений для визначення координат вогневих позицій противника (стріляючих мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню і тактичних ракет) за пострілом (пуском), видачі цілей власним засобам протидії і контролю результатів їх стрільби.

Забезпечує одночасне виявлення до 70 позицій в хвилину, видачу координат вогневих позицій до моменту падіння снаряда (протягом 20 секунд після залпу), автоматизований обмін інформацією з командним пунктом управління. Має модульне виконання і високу стійкість до впливу радіоелектронних перешкод. Розроблено і виробляється ФГУП НДІ "Стріла" (м Тула).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram